Închide

Primăria deplânge eforturile financiare pentru a da în exploatare noile creșe publice

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 14, 2020 0 212

150 de noi locuri la creșă ar urma să fie disponibile din luna octombrie, mai precis după jumătatea lunii, când Primăria a anunțat că se vor finaliza creșele de pe Grigore Alexandrescu nr.47 A (Creșa Cenușăreasa) dar și noua creșă pregătită în cartierul Bună Ziua, pe strada Theodor Capidan. Abia din luna februarie ar mai urma să fie gata încă 90 de locuri rezultate prin extinderea creșei de pe Meziad.

Primarul Emil Boc a spus că darea în exploatare a celor trei creșe presupune un efort financiar din partea Primăriei, unul de 1 milion de euro anual (4,9 milioane de lei), bani care urmează să fie identificați în buget. Ca să poată da în exploatare cele trei creșe, municipalitatea trebuie să angajeze 75 de persoane.

Consilierii locali au aprobat astăzi preluarea de către Centrul de Bugetar Creșe a clădirii de pe Theodor Capidanu nr. 17, recent preluată de municipalitate de la un investitor imobiliar, prin donație. Aici urmează să se facă lucrări de reamenajare pentru amenajarea unei creșe publice cu 60 de locuri. Primarul Emil Boc a spus că respectiva unitate urmează să fie dată în exploatare în 15 octombrie, dacă vor fi terminate lucrările și dacă se va angaja personalul necesar.

Tot la aceeași dată s-a anunțat finalizarea creșei de pe Grigore Alexandrescu 47A.

Abia în februarie 2021 se va termina și extinderea creșei de pe strada Meziad, adică încă 90 de locuri.

Vezi și: Boc: „De săptămâna viitoare, dacă se va aproba și la nivel național, suntem pregătiți să deschidem creșele în maximum 3 zile”

Cu 1000 de copii lăsați pe dinafară la creșele publice din lipsă de locuri și multe reproșuri primite, Primăria a început și proiecte noi de creșe. Este vorba despre două proiecte de creșe în cartierul Mărăști, unul prin reconversia unei clădiri și celălalt prin extinderea unei grădinițe cu un nou corp de clădire.Atelier Mass, care se ocupă de proiectul Cetățuii, va face pentru Primărie două studii (unul de fezabilitate și altul pentru detalii de autorizare a lucrărilor de intervenție) care să stabilească cât costă două noi creșe în cartierul Mărăști, pe strada Parcul Feroviarilor și pe artera Traian Vuia. Pentru fiecare dintre cele două studii va primi câte 87.000 lei.

Vezi și: Primăria scoate din mânecă două noi creșe în cartierul Mărăști

Nici un comentariu

Scrie un comentariu