Închide

Primăria Cluj-Napoca cumpără 18 autobuze electrice, cu 16 milioane de euro. Acestea vor ajunge în circuație abia peste un an

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mart. 19, 2023 0 80

Primăria Cluj-Napoca a semnat contractul de furnizare pentru 18 autobuze electrice articulate, anunță municipalitatea. Valoarea contractului este de peste 16 milioane de euro, finanțare obținută din fonduri europene

Contractul de furnizare pentru un număr de 18 autobuze electrice articulate Solaris Urbino a fost semnat vineri. Acestea au o lungime de 18 metri și capacitate de 131 persoane.Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele existente deja la Cluj-Napoca, vor deservi ruta Cluj-Napoca-Florești și alte trasee din municipiu, în funcție de solicitările clujenilor pentru noi linii de transport public și analiza CTP Cluj-Napoca.

Noile autobuze vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni și vor fi integrate în actuala flotă de transport public.

Contractul semnat cu Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O. are valoarea de 83.131.020 RON și cuprinde, pe lângă vehicule, 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă.

Pe lângă aceste 18 autobuze și stațiile de încărcare aferente, finanțate prin PNRR, alte 22 autobuze și stații vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaționale de finanțare din fonduri europene, totalul ridicându-se la 40 de autobuze noi în perioada următoare, potrivit primăriei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare