Închide

Primăria Cluj e bogată, dar incapabilă să gestioneze străzile din oraș

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 29, 2019 0 522

Sute de străzi stau neasfaltate, fără ca Primăria Cluj să reușească să rezolve această problemă, deși edilul Clujlui, Emil Boc, promite în fiecare an că se va achita de această obligație. Deputatul PSD, Horia Nasra, a făcut un inventar al acestor străzi, arătând că executivul Primăriei clujene pur și simplu nu reușește să țină pasul  cu procesul de dezvoltare a municipiului, cu extinderea imobiliară care a determinat apariţia a numeroase străzi private.

„Emil Boc se lăuda că municipalitatea  ar dori să ia în proprietate 400 de străzi, pentru a le moderniza cu bani publici, și că ele vor fi preluate în baza unor acte de donaţie. Aceasta se întâmpla în 2016.  Tot în acea perioadă, în campania electorală, binențeles, primarul a promis constituirea unui serviciu special pentru preluarea respectivelor străzi şi contractarea unui credit, în jur de 30 de milioane de euro, bani care să mergă prioritar spre modernizarea străzilor din extensiile Clujului și a celor private. Și la capitolul străzi neasfaltate din cartierele Clujului, Emil Boc este corigent: Asfaltarea străzilor Alexandru Davila şi Grigore Ureche au fost promise încă din 2011, însă în 2019 situaţia este aceeaşi: străzi din pământ. Au trecut deja șase ani de când operațiunea marea asfaltare trebuia finalizată, acţiune anunţată de liderii fostului PDL, prin fostul primar Sorin Apostu. Străzi neasfaltate sunt și în proximitatea CENTRULUI: Până să robotizeze angajații din primăria Cluj-Napoca, Emil Boc trebuia să asfalteze o stradă de pământ din centrul oraşului: În jurul Lacului”, a transmis Nasra.

Liderul social democraților clujeni mai arată că o bună parte dintre străzile aflalte în domeniul public al municipalității au un regim juridic incert, cum e și situația străzii Triajului, pentru care primarul Emil Boc nu și-a manifestat încă intenția de a colabora cu reprezentanții CFR:  ”De mai bine de zece ani, aproximativ 200 de clujeni sunt afectați zilnic de starea proastă a străzii Tirajului. CNCF CFR SA și-a arătat toată disponibilitatea şi sprijinul pentru asfaltarea străzii Triajului, prin urmare realizarea investiției este posibilă și este nevoie doar de voința administrativă și politică a primarului Emil Boc”

Potrivit reprezentantului PSD, în Cluj-Napoca sunt în prezent în jur de 500 de străzi din pământ, pline de gropi și noroaie care așteaptă atenția autorităților locale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu