Închide

Primăria Chinteni ia în calcul organizarea unei noi licitații pentru concesionarea serviciului de distribuție/furnizare a gazelor. Lucia Suciu avertizează că ENEL-ul nu este trimisul Primăriei

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mart. 23, 2022 0 1314

După ce operatorul CPL Concordia a anunțat că va sista furnizarea gazelor naturale, 22.000 de consumatori clujeni (din Chinteni și Apahida) urmând să fie afectați, o serie de discuții au fost inițiate la Prefectura Cluj pentru găsirea unor soluții alternative. Primărița din Chinteni, Lucia Suciu, dă asigurări că locuitorii comunei sale nu vor rămâne fără gaz, chiar dacă CPL Concordia „nu și-a exprimat clar un punct de vedere în privința contactului existent de concesiune a seviciului de funizare/distribuire a gazelor”.

Lucia Suciu afirmă că „în cel mai pesimist scenariu”, Primăria Chinteni va organiza o nouă licitație pentu atribuirea seviciului de distribuire/furnizare a gazelor cu un alt operator autorizat și că „nu există riscul, cu siguranță, ca cetățenii din Chinteni să rămână fără gaz”.

Între timp, locuitorii din comuna Chinteni sunt curtați de ENEL să semneze noi contrate de furnzare a gazului, pretinzând că ar fi trimișii Primăriei.

Lucia Suciu atrage atenția că Primăria Chinteni nu a luat nicio decizie privind sistarea conractului cu CPL Concordia și că ENEL-ul nu este trimisul Primăriei.

„Am constatat în aceste zile faptul că locuitorii comunei Chinteni sunt asaltați de reprezentanții ENEL pentru a-i determina să încheie cu această societate, contractele de furnizare a gazului metan, susținând că au girul Primăriei Chinteni. Vă informăm pe această cale că, la nivelul factorilor implicați în gestionarea problemei generate de intenția celor de la CPL CONCORDIA de a renunța la furnizarea gazului metan, nu s-a luat încă nicio decizie. Așteptăm formularea unei răspuns clar din partea celor de la CPL CONCORDIA. Menționăm că noi nu trimitem pe nimeni la dumneavoastră, aceasta  fiind o acțiune exclusivă a celor de la ENEL. Bineînțeles că nu vă împiedicăm să încheiați contracte de furnizare a gazului metan cu ENEL, dar este bine de știut că aceștia nu sunt direcționați înspre dumneavoastră de către Primăria Chinteni”, a transmis Lucia Suciu pe contul său de facebook.

Citește și

Prefectura intră pe fir după ce un operator din Cluj a anunțat că va sista furnizarea de gaze naturale. 22.000 de consumatori sunt afectați

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu