Închide

Prefectura intră pe fir după ce un operator din Cluj a anunțat că va sista furnizarea de gaze naturale. 22.000 de consumatori sunt afectați

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mart. 14, 2022 0 593

O întâlnire de lucru ar urma să aibă loc în 15 martie, după ce Concordia-Filiala Cluj a anunțat, ca urmare a majorărilor de tarife, că va înceta furnizarea de gaze naturale pentru consumatorii din județ, au anunțat oficialii Prefecturii. Scopul este de a analiza situația și de a găsi soluții viabile în așa fel încât oamenii să nu fie afectați de respectiva decizie, mai ales că este vorba despre 22.000 de persoane fizice și juridice care aveau contracte cu această companie.
„Până în prezent, au fost înaintate demersuri atât către autoritățile publice centrale (Guvernul României, Ministerul Energiei și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei) cât și către instituțiile statului organizate la nivelul județului Cluj ( Direcția Generală de Finanțe Publice Cluj, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Cluj, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea N-V, Consiliul Concurenței- Inspectoratul Teritorial Cluj) cu atribuții în domeniu, să procedeze la evaluarea/verificarea condițiilor în care a fost autorizat, respectiv condițiile de retragere din această activitate a operatorului economic menționat. Impactul deciziei manageriale ale acestui operator economic, CPL Concordia – Filiala Cluj, este unul major negativ, atât din punct de vedere social – clienții, persoane fizice ale acestui operator economic fiind preponderent din mediul rural și din rândul populației îmbătrânite vulnerabile, cât și din punct de vedere economic”, a informat Prefectura Cluj.
Instituția a mai arătat că va dispune toate măsurile necesare pentru ca procedurile legale și contractuale să fie respectate integral, atât în relația furnizor–client, cât și în relația statul român – agent economic dar și că va monitoriza în permanență situația.
Deja primăria din Apahida a făcut un apel la cei care au contracte cu compania Concordia să caute un alt furnizor care să practice prețuri acceptabile. „După cum știți deja, activitatea de furnizare a CPL Concordia va înceta în perioada următoare. Pentru a identifica cea mai bună variantă pentru gospodăriile dumneavoastră, vă invităm să folosiți comparatorul de prețuri pus la dispoziție de ANRE. De asemenea, vă rugăm să verificați la furnizorul pe care îl alegeți pentru viitor care sunt condițiile pentru încheierea unui nou contract. La cele mai multe companii procesul se poate face exclusiv online, este suficientă o factură de la actualul furnizor și datele de buletin ale persoanei care încheie noul contract, fără a fi necesare adeverințe eliberate de Registrul Agricol al Primăriei Apahida”, a informat Primăria Apahida.
sursă foto: cplconcordia.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu