Închide

Primăria cere teren de la Ministerul Transporturilor ca să facă un nou pod în oraș

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - nov. 01, 2017 0 2106

Mai multe suprafețe de teren din zona liniei ferate sunt cerute de Primăria Cluj de la Ministerul Transporturilor. Administrația locală a identificat trei suprafețe de teren din zona liniei ferate (Oașului-Răsăritului) peste care se suprapune proiectului noului pod peste Someș din zona gării avut în plan pentru decongestionarea traficului din oraș.

Deocamdată Primăria Cluj nu a demarat studii pentru a vedea exact care va fi suprafața direct afectată de proiectul podului. Ca să demareze studiile, precizează instiruția, este nevoie ca terenul să fie în domeniul public al municipiului.

Podul rutier  nou peste râul Someș din zona Răsăritului-Oașului urmează să aibă o singură deschidere în albie și o lungime de 50-70 de metri, în funcție de posibilitățile de racordare la cele două artere. El va afecta trei parcele (idendificate cu numere cadastrale) aflate în proprietatea Ministerului Transporturilor prin Regionala de Căi Ferate.

Consilierii locali urmează să discute la ședința ordinară din 3 noiembrie un proiect de hotărâre prin care să solicite transferul respectivelor parcele în domeniul public al orașului. Abia după aceea administrația locală urmează să demareze studiile pentru construirea noului pod.

sursa: Primaria Cluj

Primăria clujeană a început de câțiva ani să ia în serios situația podurilor din oraș, aflată într-o stare avansată de degrasare. Până în prezent a reușit să reabiliteze podurile de pe traseul linie de tramvai și podul Traian.

Primarul Emil Boc anunța că, începând din 2017, primăria are în vedere un plan pentru descongestionarea traficului din Cluj-Napoca care cuprinde și modernizarea unor poduri din oraș sau execuția unora noi.

Citește și: “Revoluția” pentru descongestionarea traficului începe în 2017. Cum a fost la dezbaterea privind majorarea taxelor de parcare în centrul Clujului

Potrivit intenției primăriei, urmează să fie lărgit la două benzi podul Porțelanului actualul pod urmând să fie păstrat ca pasarelă pietonală ((lictația de execuție este în derulare, fiind deschise ofertele), reabilitarea podului Garibaldi și lărgirea lui la 4 benzi (Primaria a cerut teren de la Guvern pentru a putea să se apuce de amenajarea noului pod), modernizarea podului Fabricii (a fost lansată licitația de execuție) și realizarea unui pod nou în zona Oașului-Răsăritului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare