Închide

Topul European al Inovării: România e pe penultimul loc

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - nov. 01, 2017 0 291

„Romania is a modest innovator” (Romania este un inovator modest.). Aceasta e concluzia care rezultă din datele Comisiei Europene – în ciuda auto-proclamatelor „Silicon Valley”-uri locale şi a „smart city”-urilor care, uneori, se traduc doar în aplicaţii care îţi spun că (nu) sunt locuri de parcare în parking-uri. România a ajuns pe penultimul loc in Topul European al Inovarii, doar Ucraina având un scor mai rău decât ţara noastră, scrie Hotnews.ro.

Performanţa a scăzut cu 14,1% faţă de media Uniunii Europene din 2010 şi până acum, arată clasamentul din 2017 care compară datele din 2010 cu cele de anul trecut. Astfel, dacă in 2010 inovaţia era la 48% din media UE, acum a ajuns la 34 de procente. Ştirea integrală AICI

România are totuşi şi nişte puncte tari: mediul favorabil inovaţiilor şi resursa umană. Suntem însă foarte modeşti în ceea ce priveşte prezentţa inovatorilor, investiţiile firmelor şi finanţările. România stă slab în zona de investiţii în Cercetare – Dezvoltare. Pe primele locuri în clasament se situează Elveţia, Suedia, Danemarca, Finlanda şi Olanda.

Amintim că primarul Clujului a anunţat că municipiul vrea să candideze pentru titlul de Capitală a Inovării, iar asta s-ar putea întâmpla cândva în următorii 10 ani. Ţinta a fost reiterată de primarul municipiului în iunie, înainte de deschiderea Conferinței Open Innovation 2.0, organizată de Directoratul General al Comisiei Europene, DG Connect, Grupul pentru Strategie și Politici pentru Inovare Deschisă (OISPG).

 

Romania Topul Inovarii by on Scribd

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu