Închide

Primăria caută arhitecți premianți care să facă un proiect de regenerare urbană cu parking pe 16 hectare în zona Expo Transilvania

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - dec. 01, 2020 0 738

O licitație de 2,2 milioane lei a fost lansată de Primărie pentru studiile și proiectele tehnice necesare proiectului de regenerare urbană a zonei verzi Expo Transilvania. Adică un proiect de tipul celorlalte pornite în mai multe cartiere din oraș, walkable and smart – city, care implică extinderea parcului Aurel Vlaicu, amenjarea străzilor din proximitate dar și construirea unui parking. Criteriul de adjudecare al contractului vizează componenta financiară care contează în proporție de 40%, dar și experiența experților cheie (30%) plus obținerea unui premiu în cadrul unui concurs de soluții (restul de 30%).  Data limită pentru depunerea ofertelor este mijlocul lunii ianuarie 2021.

Contractul scos la licitație de către Primărie vizează: Servicii de elaborare a Planului Urbanistic Zonal, a expertizei tehnice, studiilor specifice tipului de investiţie, studiilor de fezabilitate şi documentaţiilor documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, a proiectelor tehnice, respectiv asigurarea asistenţei tehnice pe perioada de execuţie a lucrărilor pentru obiectivul mixt de investiţii „Regenerare urbană a zonei verzi Expo – Transilvania: amenajare şi extindere Parc Aurel Vlaicu, amenajare străzi adiacente după conceptul walkable and smart – city şi contruire parking”.

Licitația va avea loc în 15 ianuarie anul viitor, iar durata contractului e estimată la 18 luni. Criteriul de adjudecare vizează componenta financiară dar și experiența ofertanților, atât a echipei cât și la nivelul concursurilor de soluții. Componenta finaciară contează în proporție de 40%, dar are valoare și experiența experților cheie (30%) plus obținerea unui premiu în cadrul unui concurs de soluții (restul de 30%).

*Sursa SEAP

Anul acesta, în septembrie, Primăria a inițiat demersurile pentru a înscrie în cartea funciară cu titlul de parc, mai precis Parcul Aurel Vlaicu, o suprafață de peste 3,1 hectare din zona Expo Transilvania situată în cartierul Mărăști din Cluj-Napoca  Terenul face parte parțial, după cum susțin serviciile de specialitate ale Primăriei, din terenul concesionat (prin licitație) acum mai bine de 11 ani societății Nervia pentru un proiect imobiliar. Nervia nu a mai putut face proiectul având în vedere că jumătate din terenul concesionat era încadrat ca zonă verde.

Acum, a pornit proiectul de regenerare urbană a unei zone de 16 hectare din Mărăști pe care dorește să o transforme de maniera celorlalte proiecte pornite în oraș (străzi reamenajate, mai mult spațiu pentru pietoni, mobilier urban și dotări high-tech și prietenoase cu mediu, parking de tipul park and ride, piste de biciclete etc). Despre proiect, municipalitatea susține că trebuie să fie corelat cu un alt proiect important al orașului – coridorul de nord Câmpul Pâinii – Răsăritului, șoseaua rapidă de-a lungul căii ferate pe care Primăria și-a asumat să o facă.

Cele 16 hectare sunt în cartierul Mărăști, cel mai urât cartier al orașului, după cum spun specaliștii (fără spații verzi sau dotări publice), delimitarea de strada Ialomiței, tronsonul de la intesecția str. Dâmboviței până la intersecția Fabricii de Zahăr, dar și str. Dâmboviței – tronson de la intesecția cu strada Ialomiței, strada Tribun Vlăduțiu, aleea Dâmboviței, parc Aurel Vlaicu.

Ce dorește Primăria:

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.