Închide

Primăria Câmpia Turzii cumpără terenul fostelor Sere, pentru Parcul Industrial Tetarom V

Din județEconomie by Actual de Cluj - apr. 24, 2014 0 805

Primăria Câmpia Turzii vrea să cumpere 10 hectare de teren, amplasat în zona fostelor sere din Câmpia Turzii, pentru construirea Parcului Industrial Tetarom V.


Primarul Radu Hanga le va propune consilieruilor locali să aprobe raportul de evaluare al terenului, la suma de 5,974 euro/mp, de la numiţii Schutz Oana şi Dascălu Ionuţ, care erau proprietarii terenului, după ce au cumpărat fostele sere.

sere turda

„La şedinţa Comisiei de licitaţie publică pentru achiziţionarea unui teren de 15 ha de teren în vederea construirii Parcului Industrial Tetarom V, din data de 19.03.2014 s-a decis închiderea procedurii de licitaţie publică fără a se desemna o ofertă câştigătoare.

Pentru construirea Parcului Tetarom V se intenţionează achiziţionarea unei suprafeţe de teren de 10 ha de la numiţii Schutz Oana şi Dascălu Ionuţ proprietari ai terenului situat din punct de vedere administrativ în Câmpia Turzii, str. Laminoriştilor, nr. 147, jud Cluj, prin negocire directă, informează turdanews.net.

Pentru acest teren s-a efectuat un raport de expertiză evalautorie de către domnul expert Buculei Eugen prin care se arată că valoarea de piaţă a acestui teren este de 5,974 euro pe mp.

Având în vedere prevederile Legii 215/2001cu modificările şi completările ulterioare se impune întocmirea unui proiect de hotărâre prin care Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii îşi însuşeşte raportul de evaluare şi mandatează Primarului Municipiului Câmpia Turzii pentru semnarea contractului de vânzare cupărare în în formă autentică”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului care va fi supus aprobării consilierilor în şedinţa de joi, de la ora 13.00.

Iniţial, administraţia locală şi-a manifestat intenţia de a cumpăra teren de la persoane private, prin licitaţie, însă ulterior a fost abandonată această variantă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat recent că „suntem în procedură de preluare a unei părţi din patrimoniul societăţii Sticla Turda, iar în paralel pregătim încă un parc industrial, pentru care suntem în căutarea unei locaţii corespunzătoare”, anunţând astfel intenţia de investiţie în noul parc industrial Tetarom V. Noul parc industrial va fi situat în vecinătatea parcului industrial Reif, având acces direct la drumul european.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu