Închide

Ce face un evaluator în conducerea unei companii de construcții – Adrian Crivii (Darian) despre Transilvania Construcții: “E o chestiune de a sprijini antreprenoriatul tânăr”

Economie by Kristina Reştea - apr. 24, 2014 0 1532

 

Sursa foto: rnews.ro

Sursa foto: rnews.ro

Adrian Crivii, președintele companiei de consultanță pentru evaluare Darian, este de câteva săptămâni membru în Consiliul de Administrație (CA) al Transilvania Construcții. În urma turbulențelor de anul trecut, când controlul companiei s-a “transferat” de la familia Timofte la SIF 1 și înapoi la familia Timofte, una dintre cele mai importante societăți din domeniul construcțiilor s-a ales în 2014 cu un nou CA.

În Adunarea Generală a Acţionarilor de luna trecută a fost aprobată revocarea membrilor vechiului CA şi reducerea numărului acestora de la cinci la trei. Doi dintre membrii actualului CA sunt preşedintele companiei, Mircea Timofte, şi fiul acestuia, Andrei Timofte, unul dintre cei mai tineri manageri de companii clujene, director general al societăţii și cel care deține controlul în acte al companiei. Cel de-al treilea membru: Adrian Crivii. Proaspăt membru în CA, Crivii este președintele companiei Darian, cel mai important evaluator independent din piaţa românească. “Noi lucrăm cu toate firmele de construcții, lucrasem și cu Transilvania Construcții, iar familia Timofte mi-a solicitat implicarea. După recenta schimbare de acționariat, m-am implicat ca să îl ajut pe Andrei, care e foarte tânăr, dar despre care consider că are mare potențial de a fi un bun manager. E o chestiune de a sprijini antreprenoriatul tânăr. O să stau o perioadă”, a explicat Crivii. “Acum s-a consolidat acționariatul, ceea ce înseamnă eficiență în luarea deciziilor. Cred că, după o perioadă de consolidare, de un an – doi, Transilvania Construcții poate să devină un jucător important pe piață”, consideră Crivii.

În ceea ce privește posibilele probleme care ar putea apărea cu alți clienți ai Darian din domeniu, în contextul în care președintele companiei este membru CA în una dintre societățile din piață, Crivii consideră că nu va fi cazul să apară conflicte. “Am lucrat cu multe companii din domeniu și vom lucra în continuare. Și cu Transilvania Construcții am colaborat anterior”, a sintetizat Crivii.
Modificările recente vin după câteva luni cu turbulenţe pentru Transilvania Construcţii. Preşedintele Mircea Timofte şi directorul Andrei au reuşit în noiembrie anul trecut să reia controlul societăţii şi să ajungă să deţină peste 90% din companie. Anterior acestei mişcări, Societatea de Investiţii Financiare 1 Banat-Crişana avea peste 50% din compania clujeană, după ce soţia preşedintelui, Gabriela Timofte, şi-a vândut partea către grupul de investiţii. Peste 92% din acţiunile societăţii sunt deţinute acum de Parc Logistic Transilvania, companie controlată de Andrei Timofte. ACTUAL de CLUJ vă va prezenta într-o ediție următoare care sunt planurile directorului general pentru companie în 2014 și ce linie va urma Transilvania Construcții.

An cu schimbări și fără loc în top pentru Transilvania Construcții în 2013

Conform rezultatelor preliminare, Transilvania Construcții a încheiat anul precedent cu o cifră de afaceri de 29 de milioane de lei şi un profit net de 2,6 milioane. Aceasta în condiţiile în care compania înregistrase în 2012 afaceri de 35,5 milioane de lei şi un profit de 2,1 milioane. În urma rezultatelor financiare din 2012, TCC a ieşit din clasamentul naţional al primilor 100 de jucători din domeniu. Clujul are cinci nume printre cele mai importante companii naţionale, potrivit Top 100 Antreprenori Generali în Construcţii, realizat anul trect de IBC Focus, care monitorizează piaţa din domeniu. Clasamentul a fost întocmit în funcţie de cifra de afaceri din 2012. Faţă de anul precedent, în top au intrat două companii, Napoca şi TCI Contractor General, dar a ieşit Transilvania Construcţii.

Cine este Darian

Înființată în urmă cu 20 de ani, societatea Darian este unul dintre cei mai importanți jucători din piața românească a evaluărilor. Potrivit datelor făcute publice, compania a realizat rapoarte de evaluare pentru peste 10.000 de clienţi societăţi comerciale. În ultimii ani, compania a avut peste 50.000 de clienţi persoane fizice în țară, iar valoarea actualizată a afacerilor, proprietăţilor imobiliare, mijloacelor fixe şi bunurilor evaluate din 1993 până în prezent de către Darian se apropie de suma de 20 de miliarde de euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.