Închide

Primăria anunță că va începe să schimbe fața stațiilor de transport în comun din Cluj unde funcționau ABC-uri sau chiar bodegi de cartier

Actual de ClujActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 06, 2022 0 1054

Viceprimarul  Dan Tarcea a anunțat că până în toamna lui 2022 va fi gata noua stație de transport în comun situată în gara CFR. La gară lucrează Skyline Engineering în baza unui contract de lucrări de peste 640.000 lei. Intenția Primăriei este de a moderniza și alte stații de transport în comun din Cluj-Napoca. În primă fază, Primăria dorește modernizarea stațiilor de la capătul liniilor de transport public din cartierele Gheorgheni, Mărăști, Mănăștur sau Grigorescu.

 

”La toamnă va fi acolo, la Gară, o stație modernă. Vor fi niște stații excepționale. Lucrăm la relocarea de utilități, să continuăm pavajul. Pentru stația din cartierul Mărăști au fost deschise șapte sau nouă procese. Le-am câștigat pe toate. Urmează evacuarea celor care aveau construcții acolo și demolarea. Vom moderniza stația, împreună cu tot cvartalul”, a mai spus Tarcea.”, a declarat viceprimarul din Cluj-Napoca, Dan Tarcea, la Ziua Live.

La stația de transport public de la Gară lucrează firma Skyline Engineering în baza unui contract de lucrări încheiat în 19 aprilie de Primărie la valoarea de peste 640.000 lei. Noua staţie CTP de la gară va avea acoperiş verde şi panou lateral, băncuţe, iluminare cu LED, dar şi un dispecerat: birou abonamente ticketing pentru 2 operatori, birou dispecerat pentru 1 operator, 2 grupuri sanitare. În zona staţiei se vor monta granit şi coşuri de gunoi. De asemenea, vor fi camere de supraveghere video.

Deja municipalitatea a licitat serviciile de proiectare pentru reamenajarea și a altor stații de transport în comun din Cluj-Napoca.  11 stații de transport în comun, multe dintre acestea fiind stații unde existau chioșcuri, magazine sau chiar bodegi de cartier. Primăria Cluj a lansat o licitația pentru a angaja un proiectant care să realizere studiile de fezabiltate pentru modernizarea în primă fază a 11 stații de transport din municipiu, intenția fiind de a încheia un acord cadru cu cei care vor câștiga procedura pentru a se ocupa și de celelalte stații existente în rețeaua de transport local. Prima procedură cu termen de depunere a ofertelor luna ianuarie a fost anulată în 8 februarie, administrația arătând că s-au depus oferte inacceptabile și/sau neconforme. Licitația a fost reluată iar la a doua strigare, în luna martie, au depus oferte doi proiectanți. Este vorba despre F.I.P Consulting și asocierea Proiect AIC-Expert Infradesign. Prima dintre societăți, controlată de Radu Victor Andronic a realizat studiile pentru noua stradă pe care Primăria urmează să o amenajeze în zona Mărginașă-Calea Mănăștur-Moților-Uzinei Electrice, într-un proiect cu exproprieri, demolări și reorganizare sau lărgirea unor intersecții între cartierele Grigorescu și Mănăștur care urmează să intre în execuție în această primăvară. AIC Expert din Suceava deține peste 100 de contracte publice cu statul, potrivit presei din Constanța, pentru realizarea de studii de fezabilitate și proiecte pentru diverse obiective de interes public. La fel și FIP Consulting care a realizat și o serie de Planuri de Mobilitate Urbană Durabilă pentru administrațiile din foarte multe județe ale țării. Despre Radu Andronic, Digi24 a arătat că Radu Andronic a fost consilier în Ministerul Comunicaţiilor sub mandatu lui Valerian Vreme sau director al Departamentului Finanţări Proiecte Europene al CFR S.A. În prezent, procedura este în fază de evaluare a ofertelor.

Foto: stația din Piața Gării Cluj în trecut

Nici un comentariu

Scrie un comentariu