Închide

Primăria a semnat contractul pentru realizarea noului bazin de înot din Borhanci. Urmează să se dea ordinul de începere, dată de la care obiectivul ar trebui finalizat într-un an și jumătate

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 23, 2023 2 498

Oficialii Primăriei și cei ai asocierii MBS Group S.R.L. (lider), ASA CONS România (asociat), POLIART au semnat contractul pentru serviciile de proiectare și execuție lucrări a noului bazin de înot din Borhanci, investiție de peste 28,5 milioane euro (cu TVA inclus). Potrivit Primăriei, contractul stipulează că proiectarea și execuția trebuie terminată în 18 luni de la data la care municipalitatea va da ordinului de începere a lucrărilor. Noul bazin urmează să aibă o suprafața construită desfășurată de 11.460 metri pătrați.

„Proiectul noului bazin olimpic de înot prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri (demisol + parter + etaj parțial) cu o capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație, inclusiv bazin olimpic de sărituri și bazin de inițiere. În cadrul proiectului sunt cuprinse: 1 recepție, 1 cafenea/ bar, 1 bazin începători, 2 piscine jacuzzi, 1 piscină sărituri, 1 piscină, 4 scări, 1 cameră observatori, 1 saună finlandeză, 1 camera prim-ajutor, 1 magazin, 17 grupuri sanitare, 7 camere pentru depozitare, 4 birouri, 1 garderobă, 1 gradenă pentru 1000 persoane, 16 camere tehnice, 7 coridoare/holuri și 1 foyer.
De asemenea, cu această ocazie vor fi realizate lucrările tehnico-edilitare importante pentru întregul HUB educațional. Documentația tratează soluțiile adoptate pentru:
– Rețelele exterioare de alimentare cu apă pentru consum menajer
– Rețelele exterioare de alimentare cu apă pentru stins incendiu cu hidranți exteriori
– Rețelele exterioare de canalizare menajeră
– Rețelele exterioare de canalizare pluvială
– Rețelele de alimentare cu apa pentru irigații
– Rețelele de alimentare cu gaze naturale
– Rețelele de alimentare cu energie electrică
– Rețelele de iluminat stradal și pietonal
Termenul de execuție conform contractului este de 18 luni de la data semnării ordinului de începere”, arată primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Asocierea MBS Group S.R.L. (lider), ASA CONS România (asociat), POLIART a fost singurul ofertant la licitația organizată de Primăriei anul trecut. „Valoarea totală a ofertei este de 117.488.417,59 lei +TVA din care:

Sector 1 – bazin de înot: 105.011.717,27 lei +TVA
Sector 2 – echipare tehnico-edilitară: 12.476.700,32 lei +TVA
Proiectul mai amplu din care face parte bazinul de înot pe care îl construim în Borhanci – Hub educațional și de sănătate – cuprinde unități de învățământ (creșă, grădiniță, școală, liceu), un Centru de excelență pentru protonoterapie, bază sportivă și pădure-parc”, a mai informat primarul.
Oficialii municipalității nu au anunțat deocamdată când va fi dar și ordinul de începere a lucrărilor, în primă etapă a proiectării și ulterior, execuției.

2 comentarii

  1. Daca si asta va fi inchis toata iarna pentru economie de energie ca si cel din Grigorescu, halal, bani aruncati ca sa bifeze primaria inca un proiect inutil…

Scrie un comentariu