Închide

Firmă controversată din Turda câștigă contractul de peste 23 de milioane de euro pentru edificarea noului bazin de înot din Borhanci, licitat de Primăria Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 17, 2023 0 2149

Asocierea MBS Group (leader), Asa Cons România și Poliart, singurul ogertant la licitația organizată de Primăria Cluj pentru proiectarea și construirea bazinului de înot din cadrul HUB-ului educațional Borhanci, se va ocupa de acest obiectiv . Primarul Emil Boc a anunțat că va semna săptămâna următoare contractul cu societatea, la valoarea de peste 23 de milioane de euro. Termenul de execuție a lucrărilor este de 2 ani.

 

Primăria Cluj Napoca a lansat licitația pentru construirea bazinului de înot din Borhanci în luna septembrie 2022.

Proiectul prevede construirea unei clădiri pe trei niveluri cu un bazin de înot acoperit, pe tre niveluri, cu o capacitate de 1000 de spectatori, și zone dedicate competițiilor sportive de natație.  Obiectivul cuprinde bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și zonă administrativă. Valoarea proiectului este estimată la peste 127 de milioane lei, fără TVA.

Acesta face parte din HUB-ul educațional Borhanci, un proiect mai amplu al Primăriei Cluj care include creșă, grădiniță, școală gimnazială, liceu, o zonă de pădure-parc, bază sportivă și străzi aferente.

Odată cu licitația pentru bazinul de înot „vor fi realizate lucrările tehnico-edilitare pentru întregul HUB educațional, în valoare de 6,7 milioane euro”,  a informat Primăria Cluj.

Contractul a fost câștigat de singurul ofertant de la licitație, asocierea asocierea MBS Group (leader), Asa Cons România și Poliart.

Vezi și: Primăria a primit o singură ofertă pentru construirea bazinului de înot din Borhanci

Firma MBS Group din Turda construiește un bazin de înot și în Turda, în cadrul unei finanțări susținute de Compania Națională de Investiții, contract de peste 8,4 milioane lei, fără TVA, majorat recent cu peste 832.000 lei, fără TVA. În imediata apropiere, firma derulează lucrări de amploare pentru amenajarea zonei Trei Lacuri din Turda, un proiect de 6 milioane de euro, cu finanțare europeană.

Societatea MBS este controlată, potrivit gazetadecluj.ro de Ioan Anca (88%), ceilalți asociați fiind Gabriel Silagyi, care este și administrator, Gheorghe Baciu și Septimiu Medrea. MBS a înregistrat, în 2021, afaceri de 53 de milioane lei și un profit net de 4,7 milioane, cu 87 de angajați, arată aceeași sursă.

Gabriel Silaghi a fost consilier local PDL în Turda. El a câştigat, prin MBS Group, potrivit unei anchete realizată de Gazeta Sporturilor, un număr mare de contracte cu statul, de zeci de milioane de euro, pentru realizarea de bazine şi patinoare.

Firma a fost implicată și în scandalul de coruptie al fostului președinte al Consiliul Județean din Cluj, Horea Uioreanu. Acum mai mulți ani, societatea a fost în insolvență. Firma a lucrat și cu Consiliul Județean și s-a ocupat de contractul pentru asflatare și modernizarea drumului Răchițele – IC Ponor.

Detalii: Firma turdeanului Gabriel Silagyi, MBS Group SRL, implicată în „spalarea banilor” lui Horea Uioreanu

Licitația Primăriei pentru edificarea bazinului de înnot a fost contestată în faza de depunere a ofertelor de către KESZ CONSTRUCTII ROMANIA  și SDC PROIECT, însă, printr-o decizie pe fond din ianuarie 2023, contestația a fost respinsă. Societatea nu a mai depus ofertă la procedură. Kesz a contestat condițiile impuse ofertanților prin caietul de sarcini – experiență similară în proiectarea și edificarea unui bazin de înot (un volum specific de 120.000 de metri cubi) în ultimii 3, respectiv 5 ani.

sursa foto: Primaria Cluj Napoca

Nici un comentariu

Scrie un comentariu