Închide

Primari de comune din Transilvania vin la Cluj ca să pună pe roate cel mai ambițios proiect regional

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 07, 2017 0 450

Primarii de comune din Transilvania care vor să învețe cum să dezvolte durabil localitățile vin la Cluj, la o conferință a Centrului Cultural Clujean, ai cărui reprezentanți spun că vor să creeze „cel mai ambițios proiect regional de până acum”.

Directorul Casei Regale a României, reprezentanți ai Institutului Patrimoniului și ai unora dintre cele mai importante proiecte de patrimoniu din Cluj, Sibiu, Alba, Maramureș și Brașov vin la Cluj la jumătatea lunii, ca să ppentru conferința de deschidere a proiectului Transylvania Myths Europe, al Centrului Cultural Clujean.

„Conferința e o invitație deschisă pentru toți primarii de comune din Transilvania care văd în patrimoniu și cultură chei pentru dezvoltarea durabilă a localităților lor. Împreună cu ei vom crea cel mai ambițios proiect regional de până acum, prin care ne dorim să contribuim la dezvoltarea regiunii și la promovarea ei către turiștii români și europeni. Clujul a crescut în mare măsură datorită Transilvaniei, care i-a împrumutat din brandul său și a alimentat orașul cu mulți oameni talentați de-a lungul timpului. Prin acest proiect Clujul își asumă din nou rolul de lider al regiunii și se străduiește o dată în plus să creeze beneficii pentru Transilvania”, spune directorul CCC, Ștefan Teișanu.

Proiectul Transylvania Myths Europe este o rețea de localități transilvănene preocupate de utilizarea patrimoniului și culturii ca motoare pentru dezvoltarea durabilă. Această rețea va lucra la construirea unui brand unic și a unei oferte culturale, turistice și de dezvoltare integrată comune pentru localitățile implicate, adresate românilor și Europenilor dornici să descopere Transilvania autentică. Anul 2018 va marca debutul în construcția rețelei și va aduce primele evenimente și acțiuni comune ale localităților membre: Ziua Patrimoniului, Castelele de pe Valea Someșului, Campionatul Transilvănean de-a v-ați Ascunselea, dar și un brand și o marcă turistică și culturală a rețelei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare