Închide

Primar de comună din Cluj, condamnat la închisoare pentru abuz în serviciu

ActualitateSinteză știri locale by Catalin Suciu - feb. 17, 2019 0 590

Primarul comunei Tritenii de Jos, Valer Sașa (PSD), a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care era judecat pentru abuz în funcție. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Potrivit turdanews.net, primarul din Tritenii de Jos trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, la Primăria Turda sau la cea din Mihai Viteazu. Totodată, instanța i-a interzis lui Valer Sașa dreptul de a candida pentru o funcție publică sau de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru o perioadă de 1 an.

În cazul în care hotărârea ar rămâne definitivă înainte de alegerile locale din 2020, actualul primar nu va mai putea candida.

foto: turdanews.net

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu