Închide

Primar clujean, ridicat din birou pentru a fi dus la audieri

ActualitateSinteză știri locale by Actual de Cluj - aug. 22, 2019 0 1252

Primarul comunei Cojocna, Teodor Bucur, a fost audiat într-un dosar deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, iar potrivit informațiilor publicate de ziarul Făclia, acesta ar fi fost ridicat de polițiști din birou. „Edilul din Cojocna a relatat că s-a trezit cu o echipă de poliţişti în biroul său şi nici măcar nu a fost lăsat să-şi termine de semnat o serie de contracte și documente din mapa zilnică, fiind escortat de o echipă de anchetatori la Parchetul” – a relatat ziarul Făclia. 

Mandatul de aducere, semnat de procurorul Alin Amuscăliței, ar avea legătură cu învinuirile aduse în dosarul 859/ P/ 2019 în care primarul Teodor Bucur este acuzat de lovirea contabilei și de deplasări ilegale făcute în unele localități din țară, decontate din bugetul Primăriei. Primarul Teodor Bucur a declarat că acțiunea de ridicare a sa de la birou nu-și avea rostul și că demersul procurorilor are conotații politice, pentru că ar fi refuzat, cu un an în urmă, atunci când i s-a deschis dosarul, să semneze inițiativa voluntarului de la #Rezist, Daniel Ghiuca, împotriva penalilor. Deși de la data condamnării mele s-au scurs cinci ani, deci sunt reabilitat, procurorul mi-a spus că sunt penal, a cerut să colaborez cu el, dar am refuzat categoric. Deși nu am avut acces la conținutul dosarului, sper să aflu toate elementele lui prin intermediul avocatului și nu exclud alte dosare deoarece polițistul comunei Cojocna, Petru Pop, mă urmărește cu toată vigilența lui’’, a spus Teodor Bucur, citat de ziarul Făclia. 

Teodor Bucur (PNŢCD) a mai avut probleme cu legea în 2011, când procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj l-au trimis în judecată pentru înşelăciune şi instigare la fals în declaraţii. În aceeaşi cauză au mai fost trimise în judecată alte 19 de persoane pentru aceeaşi infracţiune. Cele 20 de persoane au fost acuzate că au obţinut prin înşelăciune şi fals ajutoare de refugiaţi de la Casa de Pensii.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu