Închide

O pasarelă peste DN1 ar urma să asigure accesul la Spitalul Regional de Urgență

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 22, 2019 0 283

Pentru ca proiectul Spitalului Regional de Urgență să poată fi depus pentru finanțare europeană, Consiliul Județean Cluj s-a angajat să suporte costurile pentru realizarea unei căi de acces, din DN1. Reamintim că Spitalul Regional de Urgență ar urma să se realizeze pe o suprafață de teren de aproximativ 14 hecatre, din incinta Unității Militare din Florești. Sudiile tehnice comandate de Ministerul Sănătății nu au inclus și soluțiile pentru facilitarea accesului către acest obiectiv, astfel că pentru a putea fi aprobată finanțarea europeană prevăzută pentru edificarea spitalului, s-a cerut sprijin din partea Consiliului Județean.  „A fost o condiție ca proiectul să intre la Comisie pentru a primi finanțare euorpenă. În consecință, am comunicat oficial Ministerului Sănătății că ne angajăm să realizăm, din fondurile Consiliului Județean, o pasarelă peste DN1. În felul acesta vom putea asigura accesul direct către Spital”, a precizat președintele administrației județene, Alin Tișe.

Liderul Consiliului Județean a mai precizat că din bugetul județului vor fi suportate cheltuielile pentru documentația tehinică, inclusiv pentru construcție.

Ministerul Sănătății s-a angajat să realizeze trei Spitale Regionale de Urgență, la Cluj, Iași și Craiova, având în vedere că UE acoperă o parte din costurile angajate pentru realizarea acestor obiective (300 milioane de euro). Consiliul Județean Cluj a transferat terenul Ministerului Sănătății încă de acum 3 ani, însă, procedura privind realizarea studiilor necesare obținerii finanțării pentru un astfel de obiectiv s-a prelungit excesiv. În continuare, reprezentanții Ministerului Sănătății Promit că cele trei spitale se vor contrui, după ce proiectul de finanțare va fi aprobat de Comisia Europeană.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare