Închide

Strada Regele Ferdinand intră în modernizare. Circulația auto va fi închisă

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - aug. 22, 2019 0 978

Primăria anunță că încep lucrările de modernizare pe strada Regele Ferdinand. Din acent motiv, de luni, 26 august, circulația auto va fi complet închisă pe această stradă, sensul nord-sud (dinspre strada Horea/Piața Mihai Viteazu, latura nordică/strada G. Barițiu înspre Piața Unirii), iar pe sensul înspre Gară, circulația se va desfășura doar pe prima bandă. Transportul în comun pe direcția spre Centru va folosi ca și ruta alternativă străzile I.P. Voitești și F.J. Curie (liniile 9, 19, 22, 29, 42, 52). Linia de troleibuz nr. 1 va circula pe ambele sensuri ale străzii Paris – B-dul 21 Decembrie 1989. Stația din Piața Mihai Viteazu, zona pod Traian, spre centru va fi suspendată temporar și va fi înlocuită de stația de pe strada I.P. Voitești.

Lucrările de modernizare sunt parte din proiectul „Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană – Modernizarea străzilor R. Ferdinand, E. Zola, S. Puscariu, Tipografiei (tronson 1, respectiv 3) și a scuarului C.E.C. din Municipiul Cluj-Napoca”, pentru care municipalitatea clujeană a obținut finanțare europeană prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Lucrările sunt executate de firma SC Diferit SRL, pentru o perioadă de  11 luni.

Pe strada F.J. Curie se vor desființa provizoriu parcările de pe partea stânga pe sensul de mers pentru a permite circulația mijloacelor de transport în comun. Măsurile vor fi implementate până la finalizarea tuturor lucrărilor de asfaltare a carosabilului de pe strada Regele Ferdinand.

Pe toată perioada de execuție a lucrărilor, vor fi închise circulației auto și străzile E. Zola și S. Pușcariu, asigurându-se doar culoare pentru pietoni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu