Închide

Prima doamnă a Statelor Unite, în vizită în România

Actualitate by Actual de Cluj - mai 07, 2022 0 204

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a fost întâmpinată, sâmbătă, de președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, transmite G4Media.

Carmen Iohannis și Jill Biden, ambele profesoare, au avut un prim contact foarte călduros, Carmen Iohannis luând-o în brațe pe soția președintelui american Joe Biden.

De-a lungul zilei, ambele au afișat zâmbete largi și impresia că se simt bine împreună, în timp ce soția președintelui SUA a afișat, de asemenea, și o atitudine foarte empatică și jovială față de cei cu care intra în contact.

Cele două soții de președinți au vizitat o şcoală din Capitală, unde au discutat cu copii ucraineni şi români.

Întâlnirea dintre cele două și mamele din Ucraina a fost emoționantă. Femeile le-au povestit dramele și traumele trăite în timpul războiului și al fugii lor din țară. În clasa unde au avut loc discuțiile cu mamele, Carmen Iohannis a ocupat scaunul central, iar Jill Biden a stat foarte aproape de una din femeile din Ucraina.

Jill Biden va călători apoi la Bratislava, Slovacia, pentru a se întâlni cu personalul ambasadei SUA. Duminică, 8 mai, Prima Doamnă va merge la Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţi, cu lucrători umanitari şi slovaci locali care sprijină familiile care au căutat refugiu în Slovacia în timpul acestei crize.
Luni, 9 mai, Prima Doamnă se va întâlni cu membri ai Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite. Vineri seară, Jill Biden le-a servit mâncare militarilor americani aflaţi la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare