Închide

Prevenție a diabetului zaharat în rândul copiilor. 43 de școli din Cluj Napoca sunt implicate în proiect

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - nov. 10, 2018 0 185

Un program de prevenție a diabetului zaharat în rândul copiilor, „înCerc”, care a fost implementat cu succes la nivel european, va fi lansat și la Cluj Napoca începând de săptămâna viitoare, prin Asociația Medicover. Un număr de 43 de școli  din Cluj participă în cadrul proiectului în care vor fi urmăriți elevii de clasa a V-a pe parcursul a trei ani.

Obiectivul programului „înCerc” este acela de a conștientiza riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii, urmărindu-se, totodată,  îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, prin intermediul următoarelor componente: o nutriție adecvată și activitate fizică susținută. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Primăria Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Asociația Română pentru Studiul Obezității, Medicover, Synevo. Programul este sprijinit de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății.

Despre programul „înCerc”

Programul „înCerc” a fost implementat pentru prima oară sub denumirea „PoZdro” în Polonia, de către Fundația Medicover, în urmă cu cinci ani și a fost creat de specialiști ai Universității din Gdansk. Programul a primit numeroase premii internaționale și locale pentru contribuția la prevenția bolilor civilizației în rândul populației tinere, inclusiv o distincție locală, Premiul Special Organizația New Entry la Gala Societății Civile 2018. În baza acordului scris al părinților sau tutorilor, membrii Asociației Medicover estimează că un număr de 12.000 de copii din România vor participa la o evaluare individuală gratuită și non-invazivă, menită să identifice riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 și a altor boli ale civilizației; dintre aceștia, aproximativ 3.000 de copii cu risc vor lua parte la următoarea etapă gratuită, analiza individuală integrată, care va avea drept scop îmbunătățirea stării lor de sănătate.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu