Închide

Prețurile cerute pe apartamentele din Cluj au crescut cu 500 euro/ mp de la un an la altul. Cartierul care încă nu e cartier, dar a urcat pe primul loc în topul căutărilor cumpărătorilor

EconomieTop News by Kristina Reştea - mai 08, 2022 0 2392

Prețul apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca a ajuns, la final de aprilie 2022, la 2.140 euro/mp, cu peste 30 de euro peste luna precedentă și 500 de euro mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut (1.671), conform statisticilor CompariImobiliare.ro.

În această perioadă s-a schimbat clasamentul celor mai căutate cartiere pentru o nouă achiziție imobiliară: pe prima poziție urcă viitorul cartier Sopor, „care se dorește a fi un model de bune practici în România”. Aici s-au construit deja o serie de proiecte rezidențiale, la granița cu Ghoergheniul, dar masterplanul pentru viitorul cartier e încă în proceduri de avizare. Următoarele cele mai populare cartiere, pentru utilizatorii platformei imobiliare, sunt Mănăștur și Florești (vedeta anului trecut). Cartierele Bună Ziua, Zorilor sau Gheorgheni au trecut pe ultimele locuri în preferințele clienților, arată CompariImobiliare.ro.

Topul celor mai căutate zone și procentele aferente: Sopor – 21%, Mănăștur – 13%, Floresti – 6%, Mărăști – 5%.

În ceea ce privește suprafețele, apartamentele cu 3 camere au trecut în fruntea clasamentului cu aproape jumătate din căutăro (48%), cele cu 2 camere reprezintă 33% din căutări, cele cu 4 camere 12%, iar cele cu o cameră doar 8%.

Prețurile sunt ridicate în toate cartierele. Au rămas puține zone unde prețurile cerute sunt încă sub pragul de 2000 de euro/mp: Dâmbu Rotund, Gruia, zona industrială, Someșeni.

Conform unui alt portal imobiliar, care monitorizează prețurile din orașele reședință de județ, În Cluj-Napoca, prețul cerut a ajuns la o medie de 2.411 de euro/ mp, în aprilie. Este cel mai mare din țară și a înregistrat cel mai mare procent de creștere de la o lună la alta între orașele analizate.

La fel ca în luna anterioară, așteptările vânzătorilor de apartamente din Cluj-Napoca s-au majorat și în aprilie, de data aceasta cu 3,5%; acestea se situează, în prezent, la o medie de 2.411 de euro pe metru pătrat util, comparativ cu 2.330 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lui martie. Prețurile s-au majorat pe ambele segmente de piață analizate: locuințele vechi s-au apreciat cu 1,4% (de la 2.278 la 2.310 de euro pe metru pătrat util), iar cele noi cu 4,6% (de la 2.369 la 2.478 de euro pe metru pătrat).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.