Închide

Președintele UDMR după ce se întâlnește cu ministrul Ungar de Externe: în România s-a intensificat retorica antimaghiară

Politica by Actual de Cluj - oct. 02, 2017 2 618

Ministrul de Externe al Ungariei a venit azi la Cluj, unde s-a întâlnit cu reprezentanții uniunii democrate a maghiarilor din România.

Szijjártó Péter a venit azi la Cluj iar între alții s-a întâlnit cu președintele UDMR Porcsalmi Balint, dar și cu ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu. „Este îmbucurător faptul că miniștri de Externe ale celor două țări se reunesc din nou, la scurt timp după întrevederea din luna august. Ca rezultat, sperăm ca relațiile dintre cele două state se vor îmbunătăți și vor avea loc progrese și în soluționarea problemelor care vizează comunitatea maghiară din România, precum situația Liceului Teologic de la Târgu Mureș”, a spus Porcsalmi. „Am discutat cu ministrul de Externe maghiar și despre provocările majore cu care se va confrunta comunitatea maghiară din România în următoarea perioadă, precum intensificarea retoricii antimaghiare, atât în spațiul public cât și la nivelul cotidianului comunității maghiare. Trebuie să oprim acest proces împreună, printr-o comunicare deschisă, directă, onestă”, a adăugat el.

2 comentarii

  1. singurii care au o retorica real antimaghiara, sint liderii udmr. banuiesc ca si in maghiarime este zicerea, sau echivalentul, ca gura bate c… (stiti dumneavoastra ce). problema e ca liderii udmr sint gura; cine o fi partea cealalta?

  2. O minciună gogonată, în România s-a intensificat retorica anti-românească, deoarece partidul asta de șovini ostili statului român, udmr, cu largul concurs al iredentiștilor de la budapesta, a dobândit un incredibil tupeu datorita lipsei de reacții a instituțiilor abilitate românești si ale MAE.

Scrie un comentariu