Închide

Președintele PSD, mesaj pentru șeful de la Cluj: „Itu și cu Nasra sunt membri de partid”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - dec. 09, 2019 0 1262

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îi spulberă argumentele șefului instalat în organizația de partid de la Cluj, care în ultima perioadă s-a tot chinuit să-i atace în spațiul public și să le conteste calitatea de membri deputaților Cornel Itu și Horia Nasra. Prezent în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, de la Antena 3, Marcel Ciolacu a fost întrebat, cu subiect și predicat, dacă Nasra și cu Itu mai sunt membri de partid, după ce aceștia au avut o tentativă de a intra în Pro România, revoltați de maniera în care Viorica Dăncilă a schimbat conducerea PSD Cluj:

Răzvn Dumitrescu: „Se întorc la Cluj domnii Nasra si Domnul Itu, înapoi în PSD, după ce au plecat la Pro România?”

Marcel Ciolacu: „Sunt în PSD. Sunt membri în grupul PSD!” 

Răzvan Dumitrescu: „Sunt in PSD?  Doar în grup (de parlamentari PSD – n.red), sau și cu regulă la partid?

Marcel Ciolacu: „Domnii Nasra si Itu sunt membri ai PSD, și în grupul PSD și cu regulă la partid. Tocmai am vorbit cu dânșii”

La ultima ședință a Comitetului Executiv, actualului președinte al PSD Cluj, Liviu Alexa, i s-a mai atras o dată atenția că deputații clujeni Horia Nasra și Cornel Itu sunt membri PSD, că au chiar calitate de vicepreședinți în cadrul organizației PSD Cluj, conform statutului care le atribuie acest rol din postura lor de parlamentari.  Cu toate acestea, Alexa continuă să-i denigreze pe cei doi membri de partid, în publicația pe care o patronează.

Revenirea colegilor Mihai Tudose, Sorin Grindeanu și Marian Neacșu în PSD ar fi utilă. Toți trei sunt foști membri cu vechime în PSD și colegi care au performat atât în funcțiile guvernamentale cât și în cele politice.În perioada următoare, alături de colegul Cornel Itu, vom monitoriza investițiile propuse de Guvernul PNL în Cluj. Lista este lungă, așteptăm finanțarea unor proiecte locale și un buget consistent pentru lucrări de infrastructură la nivel județean și regional!

Publicată de Gabriel Horia Nasra pe Duminică, 8 decembrie 2019

Marcel Ciolacu a mai spus în cadrul emisiunii de la Antena 3 că PSD trebuia să își asume decizii mai curajoase și să nu iasă de la Guvernare, dar și că partidul pe care îl reprezintă acum în regim de interimat ar fi avut mai mult de câștigat dacă intra în alegerile prezidențiale împreună cu ALD, cu un candidat comun:  „Nu sunt printre cei care consideră că ar fi trebuit să ieşim de la guvernare. De fiecare dată când preşedintele partidului a fost şi prim-ministru, şi aici mă refer la Adrian Năstase, a fost o logică, guvernarea a funcţionat foarte bine. În acel moment partidul nu vedea o altă candidatură, era cel mai potrivit. Şi eu vedeam în acea candidatură o oportunitate. A urmat Victor Ponta, în oglindă, la fel, premier şi preşedinte. Decizia de a candida el s-a dovedit a fi greșită şi am pierdut alegerile. Acum, eu am fost unul dintre cei care am susținut ca doamna Dăncilă să devină preşedintele partidului, în aceeaşi logică Năstase/Ponta. Decizia ca dânsa să fie şi candidat la președinția României a fost una greşită. Dacă ar fi existat un candidat comun cu ALDE, şansele erau altele, dar PSD nu a reuşit să treacă peste orgoliul de a avea candidat”, a declarat Ciolacu

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.