Închide

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda: „STOP SWIFT! STOP RUSIA!

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Actual de Cluj - feb. 25, 2022 0 237

„Solicit Comisiei Europene decuplarea Rusiei de la sistemul interbancar SWIFT! Decuplarea Rusiei de la sistemul interbancar SWIFT este o acțiune necesară, urgentă, care se impune a fi luată imediat! Poate reprezenta singura sancțiune care să oprească agresiunea militară a Rusiei”, este mesajul europarlamentarului Danil Buda, președintele PNL Cluj. Mesajul susinut de liderul politic din Cluj este în asentiment cu cele ale oamenilor care au protestat ieri în orașele europene împotrivia războiului din Ucraina și prin care aceștia au cerut acțiuni ferme din partea Europei pentru a opri ofensiva lui Putin.
Într-o postare pe Facebook, europalamentarul Danil Buda arată că pachetul de sancțiuni anunțat de Comisia Europeană nu este nici pe departe suficient sau care să poată avea rezultatul scontat, acela de a pune capăt unei invazii militare care nu doar că încalcă toate acordurile internaționale, dar care pune viața și libertatea oamenilor în pericol.
„Solidaritatea cu Ucraina trebuie să se manifeste dincolo de mesaje și măsuri cu impact scăzut. Pierderea de vieți omenești, atacul asupra suveranității teritoriale reprezintă amenințări care trebuie să primească un răspuns proporțional.
Sancțiunile anunțate până acum împotriva Rusiei nu sunt de natură să oprească acest război. Trebuie măsuri mult mai drastice, iar UE trebuie să decupleze Rusia de la sistemul interbancar SWIFT. În acest fel, vom întrerupe plățile transfrontaliere rapide, iar Rusia s-ar confrunta cu perturbări economice extrem de serioase. Cu cât amânăm mai mult astfel de măsuri, cu atât vom avea mai multe pierderi omenești, mai multă instabilitate, mai multă nesiguranță. Comisia Europeană trebuie să decupleze de îndată Rusia de la sistemul SWIFT și să fie cu adevărat solidară cu poporul ucrainean”, a mai scris Buda.

Numeroşi manifestanţi au protestat, joi, 24 februarie, în mai multe oraşe şi capitale din Europa. Oamenii s-au stâns în număr mare la Berlin, München, Hamburg, Paris, Londra, Roma, Varşovia, Madrid sau Dublin pentru a-și arăta sprijinul pentru Ucraina și pentru a condamna razboiul pornit de Vladimir Putin. Manifestanții au cerut și măsuri dure și reale împotriva acțiunilor Moscovei.

Proteste au avut loc şi în Rusia, la Moscova şi la Sankt-Petersburg, în pofida interdicţiei impuse de autorităţi. Poliţia rusă a reţinut cel puţin 1.000 de oameni la protestele antirăzboi care au avut loc în 47 de oraşe din această ţară, a informat Reuters. Mai bine de jumătate au fost reţinuţi la Moscova, inclusiv în piaţa Puşkin, în centrul capitalei ruse.

sursă foto: Daniel Buda Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare