Închide

Ministrul Sănătății: măștile de protecție nu se vor mai purta în școli în momentul în care transmiterea comunitară va fi foarte redusă

ActualitateAdministrațieSănătate by Actual de Cluj - feb. 25, 2022 0 250

Se va renunța la obligativitatea purtării măștilor de protecție în școli, atunci când transmitera comunitarea va dispărea, a spus în 25 februarie, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. El a sfătuit oamenii la o conduită responsabilă având în vedere că există  a declarat, există circa 10.000 de cazuri noi cu virusul SARS-CoV-2.

Despre eliminarea obligaţiei purtării măştii de protecţie în şcoli, de către elevi şi profesori, Alexandru Rafila a afirmat că, ”atâta timp cât avem transmitere comunitară, crede că este o măsură grăbită”.

”Putem să facem lucrul acesta, nu numai cu elevii, ci şi cu alte categorii de persoane, în momentul în care transmiterea comunitară dispare. Discutăm încă de circa 10.000 de cazuri noi care se înregistrează zilnic şi asta înseamnă că există circulaţie şi e bine să avem o conduită responsabilă”, a spus Rafila, citat de news.ro.

El a precizat că, datorită acestei conduite responsabile şi a faptului că au decis, la nivelul Guvernului, să menţină şcolile deschise, s-a ajuns să se treacă cu bine de acest val al pademiei.

”Numărul de copii care au ajuns să fie internaţi în spital este redus, de asemenea numărul de copii internaţi la secţiile de terapie intensivă. Asta demonstrează că menţinerea şcolilor deschise a fost o măsură corectă şi ultilizarea măştii în interior a fost de asemenea o măsură corectă şi o vom menţine în mod evident până în momentul în care transmiterea aceasta comunitară se reduce foarte mult”, a mai spus Ministrul Sănătății.

sursa foto: RO-Vaccinare Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu