Închide

Președintele Curții de Apel Cluj: „Nu poţi interzice judecătorului să aibă un punct de vedere bine conturat şi să îl manifeste aşa cum consideră”

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 22, 2019 1 285

Președintele Curții de Apel Cluj, Denisa Băldean, critică decizia fără precedent a colegilor săi din Palatul de Justiție care au protestat în această dimineață împotriva unor acte legislative adoptate recent; aceștia sunt deciși ca săptămâna viitoare să suspende cu totul activitatea de judecată, exceptând urgențele – iar Băldean spune că astfel de măsuri nu sunt constructive.

„În opinia mea nu este o soluţie constructivă, nu ne va permite să obţinem ceea ce dorim să obţinem, ca un anumit act normativ, în anumite limite, să nu producă efecte juridice. Colegii nu m-au contactat până acum ca să îmi ceară părerea cu privire la acţiunile pe care vor să le întreprindă, eu le-am transmis punctul meu de vedere. Am o bună comunicare cu colegii de la Judecătorie, am fost la bilanţurile lor, ne-am întâlnit. Pe de altă parte, nu poţi interzice judecătorului să aibă un punct de vedere bine conturat şi să îl manifeste aşa cum consideră că poate şi doreşte să se manifeste la un moment dat. Deci nu interzic lucrurile acestea şi nici nu aş putea, nici nu aş avea cum. În plus, judecătorii noştri au o personalitate bine conturată, sunt oameni inteligenţi şi sunt convinsă că ei cred în ceea ce fac”, a spus aceasta, la conferința de presă de prezentare a bilanțului Curții de Apel Cluj.

Un comentariu

  1. Cand li s-a dat un salariu enorm judecatorilor si procurorilor s-a spus ca e pentru ca ei nu au voie sa isi exprime opiniile politice, nu pot face greva si nu au voie sa desfasoare activitati economice. Acum ce constatam? Exact contrariul! Si greva e ultimul lucru pe care nu-l faceau din cele interzise. Ar trebui sa se renunte la salariile nesimtite si la pensiile nemeritate pentru acesti magistrati care inteleg sa fie si cetateni normali, cand vor ei si cetateni privilegiati, tot timpul.

Scrie un comentariu

Articole similare