Închide

Președintele Comitetului pentru Situații de Urgență din Cluj: evoluția cazurilor de coronavirus este îngrijorătoare

SănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 01, 2020 0 793

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, prefectul Mircea Abrudean, spune că incidența numărului de infecții cu coronavirus, care a depășit astăzi la Cluj o sută de persoane pentru prima dată de la debutul pandemiei, este ”îngrijorătoare”.

”Este pentru prima dată când avem peste o sută de cazuri în județul Cluj într-o zi”, spune el. ”Avem un focar la căminul de bătrâni Câțcău (aici detalii-n.red.) unde au fost depistate aseară încă 24 de persoane pozitive, avem acolo 40 de persoane infectate dintre care 32 rezidenți și 8 din rândul personalului. Aceștia vor fi evaluați medical la unul din spitalele Covid din Cluj-Napoca, după care cei care asimptomatici sau au formă ușoară vor fi carantinați în centrul DGASPC iar cei cu medii și grave vor fi internați în spital”.
”Evoluția numărului de cazuri din ultima perioadă este îngrijorătoare, în special în județele mari cum e Clujul”, adaugă el.

Abrudean spune că în acest moment doar patru locuri sunt disponibile în secțiile de terapie intensivă ale celor trei spitale din Cluj unde sunt internați bolnavi infectați cu coronavirus. ”Avem în continuare locuri disponibile la spitalul de recuperare, iar la Infecțioase rulajul pacienților este continuu pentru că după evaluarea medicală ei sunt, în funcție de decizia medicilor, carantinați la domiciliu, rămân în spital doar formele grave sau medii”.

În total în Cluj în acest moment numărul locurilor la secțiile de terapie intensivă este de 35, dintre care doar patru sunt libere. ”Ne gândim să creștem capacitatea de ATI pentru a ne pregăti pentru ce-i mai rău. Analizăm varianta de extindere cu încă o secție la Infecțioase sau altă secție ATI în alt spital”, spune el.

Citește și:

BREAKING Peste o sută de cazuri noi de coronavirus la Cluj în 24 ore, record de la debutul pandemiei, printre cele mai multe cazuri noi din țară

Nici un comentariu

Scrie un comentariu