Închide

Premierul Ludovic Orban, amplă vizită electorală la Cluj, Florești și Câmpia Turzii. Se semnează contractul pentru bucata de autostradă Nădăşelu-Mihăieşti-Zimbor

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 21, 2020 1 1474

Liderii administrației clujene îl așteaptă, în aeroport, marți dimineață, pe premierul României, Ludovic Orban, pentru un amplu periplu electoral, la numai câteva zile distanță de scrutinul alegerilor locale.

Clujul este singurul județ în care Orban n-a făcut nicio vizită de când ocupă mandatul de premier, iar potrivit unor surse liberale, acesta are motive întemeiate să evite „ospitalitatea” liderilor administrației clujene.

Cum Clujul a rămas un veritabil pol electoral pentru liberali, Orban a acceptat, totuși, pe ultima sută de metri, invitația unei vizite electorale. De menționat că el nu se va opri doar în municipiul Cluj Napoca, ci e așteptat și în Florești, și în Câmpia Turzii.

Ce face Orban la Cluj, Florești și Câmpia Turzii?

În Cluj Napoca, premierul Orban va ajunge în jurul orei 10.00 în Parcul Central, la Casino – Centrul de Cultură Urbană. Mai apoi ar urma să participe la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de autostradă dintre Nădăşelu, Mihăieşti şi Zimbor (31 de km), alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Acest contract de lucrări a fost câștigat de UMB Bacău. Durata de realizare este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 24 luni execuţia lucrărilor.

De la 11.00, premierul este așteptat la Universitatea Babeș Bolyai, la o întâlnire cu rectorul Daniel David.

Ulterior, premierul Orban se va deplasa la Câmpia Turzii, unde candidat pentru un nou mandat de primar este liberalul Dorin Lojigan. În prezența premierului se va semna contractul pentru Centura Ocolitoare Câmpia Turzii- Turda.

Orban se va întoarce apoi în comuna Florești, pentru a-i acorda susținere candidatului liberal la primărie, Bogdan Pivariu.

De menționat că vizita electorală în comuna Florești vizează tocmai noul Parc Poligon, investiția care a fost lansată recent tot în scop electoral, de primarul în funcție, Horia Șulea (fost PNL),

În final, premierul va avea o întâlnire cu primarii liberali de municipii și orașe, la Grand Hotel Italia, dar și cu toți candidații PNL la primăriile din județul Cluj.

 

Sursa Foto: Agerpres

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.