Închide

Premierul Cîțu, de la Cluj: „Acuzațiile lui Vlad Voiculescu, încă o voce care se alătură opoziției”

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - apr. 16, 2021 0 226

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, la Cluj, că nu comentează ”declarațiile celor din opoziție”, întrebat fiind cum comentează acuzațiile lui Vlad Voiculescu, fostul ministru al sănătății, care a spus vineri că șeful guvernului ar fi ajuns „primul epidemiolog al țării” deși nu deține nicio experiență medicală.

„Nu comentez declarațiile, vă dați seama cum ar fi să comentez declarațiile celor din opoziție în fiecare zi, nu aș avea timp (…) Opinii personale nu comentez. Dar aș vrea să îi asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliția funcționează, ieri a fost un prim pas important, am avut o ședință de guevrn, în care lucrurile au mers foarte bine, nu a fost nicio problemă”, a spus Cîțu, care a revenit cu precizarea că ”nu comentez declarațiile unei persoane care acum este în opoziție”.

Cîțu a mai adăugat că în nici o ședință de guvern, vicepremierul Dan Barna nu i-a prezentat vreo notă de informare referitoare la  acuzația formulată de fostul ministru al sănătății, care sugera că nu se raportează numărul real al morților de COVID.

„Îi cer public lui Dan Barna, care e coordonator al Ministerului Sănătății, să explice această situație. Dacă știa de acest lucru, ce măsuri a propus
?”, a răspuns Cîțu.

Întrebat cum comentează declarația lui Vlad Voiculescu despre „epoca epolețilior”, despre care spunea că a crezut că a trecut, Cîțu a declarat: ”Sunt acuzații pe care le aud în Parlament de foarte multe ori, dar de la opoziție. ”

Premierul a mai spus vineri că numărul de vaccinări ar fi crescut în ultimele zile.

„Să ne uitam la cifre, nu scade numarul de vaccinăro, din contra, numărul vaccinurilor crește, va crește si fluxul. Da, nu mai sunt persoane care stau pe lista de așteptatre, dar capacitatea de vaccinare a crescut”, a mai spus Cîțu.

Alte declarații ale premierului

  • Am creat o coaliție puternică despre care am spus că va dura cel puțin patru ani de zile. PNL este partidul cel mai important, are premierul, dar în acest moment nu a decis un congres. Sunt convins că atunci când va decide un congres vor apărea și candidații
  • Am spus ca sunt criticat în fiecare zi de opoziție și se mai alătură o voce
  • Guvernarea merge mai departe, ar trebui românii să înțeleagă că actul de guvernare este unul, discuțiile politice sunt altele. Românii vor afla vești importante pentru economie mâine
  • Domnul Boc nu are nevoie de funcție politică pentru a ajuta guvernarea să meargă mai depate, are foarte multă experiență politică. Discutăm foarte mult despre cum era în alte guvernări, experiență foarte multă de la care pot să învăț.
  • PNL este un partid puternic, care și-a asumat singur guvernarea, care și-a asumat să treacă România prin acea perioadă. A reușit performanța într-un an de criză să aibă cea mai mare creștere economică pe trimestrul patru din UE.
  • PNL este într-o coaliție pe care o susține acești patru ani de zile, responsabil: avem treabă de făcut, românii au nevoie de guvernare în acest moment.
  • Este foarte important să nu mai închidem economia. Este vorba de costul psihic pentru societate, persoane care își pierd locul de muncă, care nu se mai pot reintegra. Am arătat că poți să funcționezi în această perioadă cu economia deschisă.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu