Închide

Premieră la Teatrul Maghiar, sâmbătă, fără decoruri pe scenă, doar proiecții digitale: „Avantajul imens al unui astfel de procedeu este că putem imagina şi crea aproape orice”

Cultură by Actual de Cluj - mart. 14, 2019 0 99

Premieră sâmbătă la Teatrul Maghiar din Cluj, unde e pus în scenă spectacolul „Nora” de Henrik Ibsen.

„Nora îşi dă seama că propriul universul, casa de păpuşi, devine din ce în ce mai neîncăpător. În spatele pereţilor dichisiţi se ascund coşmaruri catatonice, repetitive, pe care trebuie să le învingă dacă vrea să devină om, dacă vrea să fie liberă. Dar această libertate cere sacrificii”, sună descrierea spectacolului.

Botond Nagy, regizorul spectacolului, spune că preocuparea sa pentru starea de comă a apărut în urma unor experienţe personale, punctul de plecare pentru crearea unui spectacol cu tentă socială.  De asemenea, András Rancz, artistul vizual al spectacolului, povestește despre universul digital şi proiecţiile din spectacol: „ne-am străduit să combinăm în mod organic lumea digitală cu cea reală. Pe scenă nu există elemente tradiţionale de decor, acesta este format din imaginile proiectate. Avantajul imens al unui astfel de procedeu este că putem imagina şi crea aproape orice. Întregul spaţiu respiră în armonie cu actorii și se integrează în spectacol mult mai organic decât un decor obişnuit”. De altfel reprezentanții instituției de cultură spun că spectacolul permite un „univers digital pe scena teatrului”.

Următoarele spectacole sunt programate pe 17 și 28 martie.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu