Închide

Premieră la Berlin pentru "Cristian". "De ce eu?" merge în Germania și intră în cinematografele din România

ActualitateTop News by Kristina Reştea - ian. 16, 2015 0 408

Filmul directorului TIFF, regizorul Tudor Giurgiu, „De ce eu?” va avea premiera mondială în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Berlin care are loc în 5-15 februarie, au anunțat producătorii. Filmul inspirat dintr-un caz real, moartea tânărului procuror Cristian Panait, va fi prezentat în secţiunea Panorama Special (Berlinale Panorama) dedicată premierelor importante din cinema-ul independent.

Vezi AICI lista filmelor din „Panorama” la a 65-a ediție a festivalului de la Berlin.

Filmul pe care Tudor Giurgiu îl numește „un proiect foarte special” și pentru care lucrul a demarat acum 6 ani are premiera în România pe 27 februarie.

Filmul îi are în distribuție pe Emilian Oprea („Cristian”), Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreția Mandric, Sore Mihalache, Ionuț Caras, Virgil Ogășanu, Bányai Kelemen Barna, Mădălina Ciotea.

 


Cu statut de work in progress, filmul a fost proiectat deja la Cluj, în cadrul unui tur special în patru orașe, care a avut loc în noiembrie, înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Vezi cum a fost la proiecța specială:

 

Când teroarea poartă Burberry și Finalul se plimbă cu NUP-ul. Mizele “recuperării” procurorului Panait: generația tânără și redeschiderea cazului

Sursa foto: De ce eu?

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.