Închide

Premieră la a 29-a ediție a unui festival muzical de tradiție din Cluj

Cultură by Actual de Cluj - nov. 13, 2019 0 99

Premieră la a 29-a ediție a unui festival muzical de tradiție din Cluj, festivalul Mozart, care are loc în acest an între 15 și 22 noiembrie.

Festivalul, organizat de filarmonica de stat ”Transilvania”, include pentru prima dată un concurs de interpretare internațional, dedicat pianiștilor. ”Concursul de interpretare a constituit de-a lungul timpului prima șansă de afirmare pentru tinerii muzicieni, mulți dintre laureații acestui concurs fiind astăzi prezențe constante pe scenele naționale și internaționale. De această dată concursul, dedicat pianului, este internațional. Juriul va fi format din importante personalități ale vieții muzicale, din țară și din străinătate”, arată organizatorii.

La festival vin soliști și formații care de-a lungul anilor au oferit publicului bucuria unor concerte memorabile, dar și artiști care se vor afla pentru prima dată pe scenele Festivalului, venind din diferite colțuri ale lumii, cum ar fi  dirijorii Serghei Simakov și Elizabeth Askren, pianiștii Denis Pascal, Gottlieb Wallisch, Karola Theill, Aurelia Vișovan, clavecinista Petra Somlai, baritonul Cozmin Sime, violonistul Vlad Răceu și violoncelistul Octavian Lup.

Altfel, formatul cu care publicul clujean s-a obișnuit rămâne în esență neschimbat, cu două concerte simfonice, recitaluri și cursuri de măiestrie, conferință Leopold Mozart 300, precum și proiecția specială a filmului Amadeus în regia lui Miloš Forman.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu