Închide

Premieră din IT pe Bursă: Clujul dă primul dezvoltator de software pe piața AeRO

EconomieTop News by Actual de Cluj - dec. 08, 2015 0 646

Reprezentanții companiei Life is Hard (LIH) au deschis oficial ședința de tranzacționare de azi la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Compania clujeană este primul dezvoltator de software pe piața AeRO, se arată într-un comunicat postat pe site-ul BVB.

Life is Hard este producătorul celei mai importante platforme de software pentru brokeraj în asigurări și vine pe piața AeRO cu o capitalizare anticipată de aproape 6,9 milioane lei (1,5 milioane euro). Prin aplicația 24Broker.ro au fost subscrise anul trecut polite in valoare de peste 160 milioane euro, ceea ce reprezintă o cotă de piață de 30% din totalul intermedierilor realizate de brokerii de asigurare, precizează reprezentanții companiei.

„După o experienta de peste 10 ani în industria româneasca de software, după dezvoltarea și lansarea cu succes a unor produse si servicii IT inovative, am decis că este vremea să facem mai mult. Am decis să listăm compania Life is Hard pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Este un pas extrem de important pentru strategia viitoare a companiei noastre”, a declarat Barna Erik, directorul general al Life is Hard.

Potrivit datelor oficiale, Life is Hard are un capital social de 700.000 lei, divizat în 700.000 de acțiuni cu o valoarea nominală de 1 leu. Cătălin Chiș deține 71,25% din acțiunile companiei, iar Barna Erik are 23,75% din titluri. Diferența de 5% este deținută de angajați și colaboratori. Cătălin Chis și Barna Erik s-au angajat să pună împreună la vânzare 10% din acțiunile Life is Hard în primele 30 de zile de la listarea companiei. Free-float-ul ar putea fi suplimentat de către acționarii care dețin pachetul de 5%.

Life is Hard a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 1,3 milioane lei și un profit de 408.000 de lei. În aceeași perioadă a anului trecut, compania a consemnat o cifră de afaceri de 1,4 milioane lei și un profit de 43.000 de lei. Life is Hard estimează să încheie anul curent cu o cifră de afaceri de 4 milioane lei, ușor peste cea consemnată în 2014, iar profitul este anticipat să ajungă la 960.000 de lei. Cifra de afaceri si profitul ar urma să crească treptat în următorii ani, astfel că în 2019 cifra de afaceri să ajungă la 9,2 milioane de lei, iar profitul să fie de 2,2 milioane de lei, potrivit informatiilor prezentate în Memorandumul pentru listare.

Update. Cum a fost Ziua 1 pe bursă

În ziua listarii primului dezvoltator de software la Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile Life is Hard au deschis ziua la 8,16 lei/acţiune, apoi preţul a urcat treptat, chiar cu aproape 46%, atingând un maxim al zilei de 11,9 lei/acţiune, potrivit datelor BVB. La finalul sedintei de tranzacţionare, acţiunile Life is Hard erau cotate la 11,35 lei, compania înregistrând, astfel, o capitalizare bursieră de aproape 8 milioane lei (1,8 milioane euro). În total, investitorii au tranzacţionat peste 54.000 de acţiuni Life is Hard, operaţiunile cumulând aproape 500.000 de lei (112.000 de euro).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu