Închide

Pregătiri pentru deschiderea școlii de stewardese

Actual de ClujActualitateDezvoltare by Cosmina Fernoaga - mai 27, 2014 0 992

Un proiect pilot în România, finanțat prin intermediul POSDRU,  „Însoțește-ne la bordul carierei”, va fi lansat, oficial, astăzi, de societatea clujeană RSC Consulting. În valoare de peste 1,2 milioane de euro, acest proiect are ca scop instruirea a 400 de tinere din România, în profesia „însoțitor de zbor”.

1898029_616438465097305_799531819_nSteluța Racolța (foto)

Societatea clujeană are deja experiență în recrutarea de personal pentru companii aeriene, astfel, la conferința de lansare a proiectului „Însoțește-ne la bordul carierei” au fost invitate și câteva dintre tinerele care au mai participat la astfel de sesiuni pentru angajare.

„Am ținut să le invit și pe fetele care au mai participat la sesiunile noastre de recrutare tocmai pentru faptul că ele sunt familiarizate deja cu procedurilor riguroase de selectare. Și școala pe care o vom deschide în baza acestui proiect european presupune multă muncă și seriozitate. Prin urmare, cursantele trebuie să înțeleagă că participarea la orele de instruire va fi obligatorie. Ele vor avea sarcina să-și asume niște condiții. Nu putem organiza cursuri pentru profesia de însoțitor de zbor  într-un weekend, dintr-un hotel. Noi vom face școala serioasă, cu instructori specializați în această profesie, pentru că ținta noastră este ca participantele să fie angajate de companiile aeriene interesate. Se știe că aceste companii lucrează numai cu profesioniști, că cerințele lor pentru angajare sunt multiple, iar  noi avem sarcina să le instruim pe fete în așa fel încât să poată trece de cele mai riguroase probe”, a explicat directorul general al RSC Consulting, Steluța Racolța.

Există riscul ca unele fete să fie nevoite chiar să renunțe la locul lor de muncă, pentru a putea participa la aceste cursuri, având în vedere că școala de stewardese va funcțioan la Cluj Napoca. Racolța a precizat că vor fi selectate cursante din toată țara și că acestea trebuie să rămână la Cluj pe perioada cursurilor: „Oricum, proiectul nostru este o mare oportunitate pentru ele. Este o meserie extrem de căutată, iar școala noastră gratuită le oferă posibilitatea extraordinară de a se angaja și la companiile aeriene din Uniunea Europeană”. Proiectul „Însoțește-ne la bodul carierei” se va derula pe o perioadă de 18 luni.

  

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare