Închide

Contabilii clujeni se duc în Serbia să le dea o mână de ajutor sinistraților

Actual de ClujSocialTop News by Cosmina Fernoaga - mai 27, 2014 0 253

Inundațiile din Serbia au produs un dezastru de neimaginat, în mai multe zone ale țării, astfel, organizațiile internaționale s-au mobilizat pentru a le da o mână de ajutor sinistraților. Clujul nu a rămas indiferent la situația  Serbiei, iar săptămâna viitoare va trimite mai multe transporturi cu apă, detergent și alimente nealterabile.

12691_108862469273508_1016287327_n

Acțiunea aparține reprezentanților Asociației Sudenților Contabili Rațio, din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș Bolyai, iar inițiativa a avut-o conf. dr Irimie Popa. „La o primă strigare am reușit să adunăm circa 7000 de lei și de asemenea avem sprijin și din partea unor furnizori de apă și de alimente.  Sigur, orice sprijin este binevenit în continuare, având în vedere că acești oameni, care sunt vecinii noștri până la urmă, se confruntă cu o situație absolut dramatică. Inundațiile le-a distrus absolut tot ceea ce aveau, iar apele nu s-au retras încă. Au nevoie, urgent, de bunuri de strictă necesitate, apă potabilă, săpun, detergenți, scutece pentru copii, bunuri alimentare nealterabile și, sigur, de multă solidaritate”, a informat profesorul Irimie Popa, pentru Actual de Cluj.

Irimie Popa va însoți transportul de ajutoare, împreună cu câțiva studenți. „Am luat legătura cu reprezentanții Universității din Novi Sad, urmând să ne deplasăm la ei cu transportul de ajutoare. Ei ne vor conduce, ulterior, spre zonele cele mai afectate”, a spus Irimie Popa. Săptămâna viitoare vor pleca două tiruri încărcate cu apă și alimente, iar dacă se vor mai aduna fonduri, acțiunea se va repeta.

Remintim că în urma inundațiilor catastrofale din Serbia, peste 130.000 de persoane sunt sinistrate, având casele îngropate în mâl. Nivelul apelor revărsate ale Dunării au ajuns pe alocuri și la 5-6 metri.

 

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare