Închide

Pregătindu-se să iasă din PNL, Nicoară îl critică pe Boc pentru proiectul Metroului

PoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 19, 2018 2 605

După ce o lungă perioadă a stat în urmbră, lăsându-le cale liberă vechilor PDL-iști să se instaleze la conducerea PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară pare pregătit să se relanseze în politică, afiliindu-se formațiunii lui Călin Popescu Tăriceanu. Nicoară a ieșit în conferință de presă, îndrăznind să-l critice chiar pe primarul Emil Boc, pentru proiectul Metroului . Încă PNL-ist, Nicoară afirmă că soluţia metroului nu este viabilă în Cluj Napoca şi că cel mai oportun la ora actuală pentru oraş ar fi construirea unui sistem Monorail.  ”Un kilometru de metoru costă între 50 şi 60 de milioane de euro în timp ce cu 60 de milioane de euro poţi construi monorai-ul. Acest tren suspendat poate fi contruit într-un timp de cinci până la zece ori mai scurt decât metroul. Totodată, metroul nu poate fi dus decât pe axa est-vest în timp ce monorai-ul poate intra în toate cartierele. Acest sistem public de transport în comun este nepoluant, nezgomotos şi la suprafaţă”, a comentat Nicoară. El a adăugat că a fost surprins când a văzut că primarul Emil Boc și apoi PSD-iștii reîncălzesc subiectul Metroului, care, în opinia sa, nu poate veni în ajutorul clujenilor într-o perioadă rezonabilă de timp.

Senatorul a mai spus că va demara o campanie de informare și că e dispus să ceară chiar organizarea unui referendum pentru a-i chestiona pe clujeni dacă își doresc Metrou sau Monorail: ”Eu vor insista pe acest proiect şi urmează ca, după ce voi face o campanie de informare, să încep demersuri pentru organizarea unui referendum pentru a vedea ce îşi doresc clujenii, monorail sau metrou”.  În acest sens, arată că vrea să consulte o serie de specialiști care să ofere date tehnice concrete cu privire la oportunitatea consturirii unui tren de suprafaţă la Cluj-Napoca. „Voi intra foarte serios pe acest subiect pentru că eu consider că facem un deserviciu clujenilor şi urmaşilor noştri dacă nu rezolvăm situaţia cu transportul în Cluj-Napoca”, a menţionat senatorul.

Proiectul Metroului a fost relansat de primarul Emil Boc precum şi de viceprimarul Dan Tarcea (bun prieten cu Marius Nicoară). În paralel, social-democraţii clujeni, sub conducerea lui Horia Nasra, au demarat o amplă campanie de strângere de semnături pentru susţinerea proiectului Metrou.

Chiar dacă nu mai are loc în PNL – mai ales după ce s-a ales cu o condamnare penală – Nicoară nu e deloc dispus să renunțe la rolul său de politician, pregătit fiind să intre în ALDE, formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu, și să facă campanie împotriva foștilor săi colegi de partid. El nu a dorit să spună ferm că va pleca în ALDE, dar nu a negat că a purtat negocieri cu reprezentanții acestei formațiuni politice.

Citiți și:

Orban despre ieșirea lui Nicoară din PNL: „Dacă ar vrea să plece la ALDE ar trebui să-mi spună mie mai întâi”

 • author photo two

  Cosmina Fernoaga

  Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

  2 comentarii

  1. penibilm puti spus. si pe unde faci monorail? fizic nu ai pe unde, dar na hai sa gasim subiecte sa aparem in presa. jenant. si nicoara candva era o speranta antipsd si anti funar la cluj. nu zic ca metrou vom avea, dar asta e si mai fantezist.
   stiu raspunsul e pe malul somesului. nu zau ? desi traficu mare e manastur- aurel vlaicu pe unde somesul nu trece. deci fizic pe unde? jegos om. pleaca din pnl ca are condamnare penala

  2. bine bo$$,
   in 2004 spuneai ca Boc e cel mai bun primar. l-au sustinut.
   in 2008 ai candidat impotriva lui, si ai zis ca a fost un dezamagire pt oras, un dezastru
   in 2012 nu ai mai candidat impotriva lui de frica sa nu pierzi , si l-ai trimis pe Chira . 0%
   in 2016 din nou l-ai sustinut pt boc, ne ziceai ca a facut multe pt oras si merita sa fie primar

   acum te sucesti iar, ca interesu te duce spre tariceanu. ce fel de om esti?

  Scrie un comentariu