Închide

Preavizul ultimei fabrici deținute de Stat în Cluj expiră peste două zile. Ce se întâmplă cu Clujana?

EconomieTop News by Actual de Cluj - mai 04, 2019 0 281

Preavizul dat ultimei fabrici deținute de Stat din Cluj ca să se mute expiră luni, după ce conducerea și-a vândut clădirile în contul datoriilor substanțiale acumulate. Au găsit spațiu nou pentru fabrică? Nu, și se pare că nici nu se străduiesc să o facă.

Acționarul majoritar al fabricii de pantofi din Cluj rămasă neprivatizată și în 2019 e Consiliul Județean Cluj, care a cumpărat activele valoroase ale fabricii într-o zonă în expansiune imobiliară în contul datoriilor acumulate de Clujana în ultimii ani – și fără nicio garanție că aceste datorii nu vor continua să se adune. Pentru clădirile fabricii CJ Cluj are planuri mari iar între timp Clujana ar urma să se mute într-o hală din parcul industrial Tetarom I. În trei săptămâni de când actualdecluj.ro a vorbit ultima dată cu directorul fabricii Florin Gliga, negocierile cu Tetarom nu au înaintat câtuși de puțin. Gliga spune că negocierile nu au avansat pe durata preavizului pentru că a fost Paștele. „Nu s-a rezolvat într-o săptămână, mai ales de Paști”, a spus el. De ce? „nu știm, vom vedea; nu pot să răspund. Deocamdată funcționăm în piața 1 Mai. Când vom avea o chestiune clară vă anunț. Deocamdată nu am nimic concret să vă spun. Nu am un motiv pentru care să am un contract. Dacă era să fie după mine mă mutam repede. nu depinde de mine”. De ce nu s-a avansat cu negocierile privind noul spațiu în ultimele trei săptămâni? „Am avut foarte mult de lucru pe fabrică, multe chestiuni de făcut încă în fabrică”, a spus Gliga.

Între timp preavizul dat de CJ Cluj expiră luni. Ce se întâmplă cu activitatea fabricii? Răspunde Gliga: „am stabilit cu dânșii (Consiliul Județena-n.red.) că predăm spațiile și stabilim o formă de plată pentru spațiile pe care le vom folosi. De principiu vom preda tot ce putem, mai mult de jumătate, și vom funcționa într-un spațiu raportat la nevoile fabricii”.

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu