Închide

Povești studențești. Faceți cunoștință cu Darius Hîmpea de la „U” Cluj

Sport by Catalin Suciu - oct. 12, 2015 0 828

Universitateacluj își prezintă jucătorii într-o serie de interviuri postate pe site-ul oficia.  Azi e rândul lui Darius Hîmpea, student al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universităţii “Babeş Bolyai”.

E clujean autentic, are carnetul de student în buzunar, și a ajuns în curtea lui „U” Cluj după ce a început fotbalul la rivala CFR. Darius este fiul antrenorului secund a echipei de rugby a Universității, Horia Hîmpea, cel care a evoluat timp de două decenii în tricoul alb și negru. Fundașul a dat balonul oval pe cel de fotbal și, spune el, nu regretă nici un moment alegerea făcută. “Am început fotbalul la 7 ani, la CFR. La 14 ani m-a chemat domnul Călin Sălăgean la Universitatea, la echipa de juniori. A văzut potențial în mine, m-a dorit aici și mi-am spus că trebuie să fac acest pas. Așa am ajuns la Universitatea”, ne-a dezvăluit fotbalistul. Ca fapt divers, Darius este unul dintre fotbaliștii polivalenți ai “Șepcilor roșii”. El a evoluat o bucată de timp pe postul de mijlocaș lateral, dar şi atacant, iar din vara acestui an antrenorul Marius Popescu a optat să-l folosească în banda stângă a defensivei, acolo unde a avut evoluţii foarte apreciate.

“Tunarul galatic”

Hîmpea completează lista studenţilor îndrăgostiţi de fotbalul european. Preferinţele sale vin din Premier League, dar şi din La Liga. “Sergio Ramos este unul dintre jucătorii care îmi plac, atât ca stil de joc, cât şi ca atitudine în teren. Apoi, ar mai fi Neymar, este fantastic! Arsenal e echipa cu care ţin încă de mic, dar simpatizez şi cu Real Madrid”, a mărturisit jucătorul Universităţii, potrivit site-ului oficial universitateacluj.ro.

„U” Cluj a pierdut la Vâlcea în ultima etapă cu 2-1 după ce a condus 81 de minute. “Toată lumea vede că jucăm fotbal, fotbalul pe care ni-l dorim cu toții. Încetul cu încetul vor veni și rezultatele, sunt sigur de asta”, a mai spus acesta.

CV

Darius Hîmpea

Data şi locul naşterii: 26.07.1995, Cluj-Napoca
Înălţime / greutate: 1,80 m / 70 kg
Post: fundaş stânga
Număr: 11
E student al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.