Închide

Portal imobiliar: vânzătorii de apartamente din Cluj cer în această vară cu 50 de euro/ mp mai mult decât anul trecut

EconomieTop News by Kristina Reştea - iul. 08, 2021 0 362

 

În luna iunie 2021, preţul mediu cerut pe apartamentele de vânzare în Cluj-Napoca a fost de 1.770 de euro/mp, cu 52  de euro/mp  peste cel de anul trecut, arată datele portalului CompariImobiliare.ro. Cele mai căutate locuințe sunt acum cele din cartierele tradiționale – Mărăşti, Mănăştur şi Gheorgheni. Proprietarii au ajuns să ceară peste 2000 de euro/ mp chiar și în zonele mai nou dezvoltate, de unde încă lipsesc servicii și infratructură adecvată.

În ceea ce privește interesul cumpărătorilor, datele portalului imobiliar arată că cei mai mulți caută locuințe de două camere (57% din căutări) și apartamente cu 3 camere (31%). Cele mai căutate zone sunt Mărăști și Mănăștur (cartiere vizate, fiecare în parte, de 14% dintre căutări), Gheorgheni (12%) și Zorilor (11%), Florești (5%) și semicentral (5%).

Se cer deja peste 2000 de euro/ mp în multe zone din oraș nu doar în centru sau în zona semicentrală, ci și în Andrei Mureșanu, Plopilor, Gheorgheni, Hașdeu, Zorilor, și chiar în extensii – Sopor, Bohanci, Europa sau Bună Ziua.

Prețurile locuințelor din România s-au menținut pe o traiectorie general ascendentă și în luna mai, la fel ca în celelalte două luni de primăvară, arată datele portalului Imobiliare.ro. Mai precis, suma medie solicitată, la nivel național, de vânzătorii de apartamente s-a majorat cu 0,7% luna trecută, ajungând la un nivel de 1.406 euro pe metru pătrat util. Evoluții pozitive au avut loc în cinci dintre cele șase mari orașe monitorizate constant de portal însă în Brașov și în București au fost consemnate cele mai semnificative majorări de preț.

Întreaga Europă se confruntă cu o nouă amenințare ca urmare a pandemiei de coronavirus: o posibilă nouă bulă imobiliară. Deși specialiștii din piața imobiliară au presupus că prețurile locuințelor vor rămâne stabile sau chiar vor scădea în timpul pandemiei, acest lucru nu s-a întâmplat, arăta o analiză a publicației Politico.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.