Închide

Pompierii: fumul gros cauzat de incendiul din parcul industrial Tetarom I a fost cauzat de aprinderea izolației din polistiren a halei metalice

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 21, 2021 0 262

Fumul gros cauzat de incendiul din parcul industrial Tetarom I a fost cauzat de aprinderea izolației din polistiren a halei metalice, e concluzia pompierilor care au luptat cu flăcările ore întregi.

Flăcările au fost lichidate în jurul orei 11, după mai bine de patru ore de intervenții, astfel încât o parte dintre forțele de intervenție s-au retras la bază. ”Se lucrează în continuare la fața locului pentru stingerea focarelor care ard mocnit, respectiv mai multe stive de materiale de natură celulozică, care vor trebui desfăcute după ce se va putea asigura accesul în siguranță și se va putea înlătura structura metalică, deformată de căldură până la nivelul solului”, arată purtătorul de cuvânt al pompierilor din Cluj, Andrei Biriș. Acesta adaugă că până acum nu au fost identificate în hală elemente sau materiale care să degaje gaze nocive, în urma arderii, iar mesajul de avertizare Ro-Alert a fost transmis către cetățeni, având în vedere cantitatea mare de fum degajată după izbucnirea incendiului, pentru a se putea proteja împotriva inhalării acestuia. ”Cel mai probabil, fumul dens a fost favorizat de arderea izolației halei metalice, respectiv polistiren, care a fost adusă la punctul de aprindere de către temperaturile ridicate generate de arderea generalizată a materialelor celulozice și produselor de menaj depozitate în cantități mari acolo”, a arătat el.

 Citește și:

https://actualdecluj.ro/incendiu-de-proportii-in-tetarom-i-de-pe-taietura-turcului-o-hala-privata-de-confectii-chimicale-a-ars-in-totalitate-a-fost-emisa-avertizare-roalert/

Agenția pentru Protecția Mediului Cluj: norul de fum după incendiul de la Tetarom I ”nu a afectat semnificativ populația”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare