Închide

Agenția pentru Protecția Mediului Cluj: norul de fum după incendiul de la Tetarom I ”nu a afectat semnificativ populația”

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 21, 2021 0 194

Agenția pentru Protecția Mediului din Cluj  anunță că norul de fum care s-a ridicat la înălțime după incendiul din această dimineață din parcul industrial Tetarom I, nu a afectat semnificativ populația.
”În urma măsurătorilor efectuate de către Laboratorul APM Cluj, cu echipamente mobile, concentrațiile poluanților măsurați au fost sub limita admisă”, arată agenția. Totodată, la stația de monitorizare a calității aerului din centrul Clujului, din curtea liceului ”Nicolae Bălcescu”, s-au înregistrat valori ”ușor crescute” la indicatorii monitorizați, dar, după cum notează APM, ”fără a se atinge valorile limită”. La stațiile de monitorizare de pe strada Aurel Vlaicu, de pe bulevardul 1 Decembrie 1918 și de pe strada Dâmboviței nu s-au înregistrat valori crescute ale indicatorilor monitorizați. ”Valorile mici înregistrate se datorează circulației aerului care era relativ slabă atât în imediata apropiere a solului, căt și la înălțimi de peste 50 de metri”, arată APM. Vântul sufla slab, cu o viteză de până la trei metri pe secundă din direcție predominant nordică, astfel că evoluția norului de fum a avut deplasarea către sud– sud- est – respectiv chiar spre centrul orașului.

UPDATE VIDEO Incendiu de proporții în parcul Tetarom I, de pe Tăietura Turcului. O hala privată cu materiale chimice a ars în totalitate. A fost emisă avertizare RoAlert

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare