Închide

UPDATE VIDEO Incendiu de proporții în parcul Tetarom I, de pe Tăietura Turcului. O hala privată cu materiale chimice a ars în totalitate. A fost emisă avertizare RoAlert

ActualitateTop News by Actual de Cluj - sept. 21, 2021 0 3534

UPDATE 10.01

Purtătorul de cuvânt al pompierilor Andrei Biriș spune că la această oră intervenția este în desfășurare, ”având în vedere că mai sunt focare care ard mocnit (materiale de natură celulozică), iar cercetarea cauzei probabile se face la sfârșitul operațiunilor de intervenție. În momentul acesta nu se poate intra în perimetrul halei”.

UPDATE: 08.55

ISU Cluj transmite că focarele incendiului au fost localizate, mai sunt degajări de fum minime, de la câteva focare care ard mocnit.

„Se pot deschide ferestrele și se poate ieși din case fără probleme” – informează ISU Cluj.

UPDATE 08.05: 

ISU Cluj transmite că nu sunt informații, până în acest moment, referitoare la „existența unor elemente care prin natura lor să degajeze gaze toxice”.

„S-a transmis mesaj Ro-Alert privind degajările abundente de fum către terminalele mobile din municipiul Cluj-Napoca și localitatea Baciu” – mai informează ISU Cluj.

Hala în care s-a produs incendiul are o suprafață de circa 600 mp, iar aici își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, din mai multe domenii precum firma Broda, Iquor, Side (existând în incintă produse de curățenie, materiale plastice, detergenți si materiale textile).

Terenul pe care s-a construit această hala a fost concesionat de la compania Tetarom (a Consiliului Judetean Cluj), de către  firma de constructii 2GMG Construct. Nu e clar în ce condiții funcționau firmele respective în aceasta hală, dacă prin subînchiriere sau altfel.

Știrea inițială

Un incendiu puternic a izbucnit, la primele ore ale dimineții, în Cluj Napoca, în parcul industrial Tetarom I, de pe strada Tăietura Turcului.

ISU Cluj a transmis că se intervine în continuare cu patru autospeciale, două autoscări și un echipaj SMURD.

„Nu sunt anunțate victime până în acest moment”, mai transmite ISU Cluj.

Reamintim că parcul industrial Tatarom I este administrat de o societate patronată de Consiliul Județean Cluj.

Revenim cu detalii pe marginea acestui subiect

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu