Închide

Poliția Municipiului plătește chirie zeci de mii de euro pe lună pentru o clădire de birouri în capătul orașului

ActualitateTop News by Mihai Prodan - dec. 09, 2019 4 1299

Poliția Cluj-Napoca, mutată de curând la marginea orașului câtă vreme clădirile în care funcționează Inspectoratul Județean de Poliție sunt reabilitate termic, plătește o chirie consistentă pentru clădirea luată în chirie.

Poliția Municipiului s-a mutat pe strada Corneliu Coposu 167, în zona Dâmbu Rotund, la marginea orașului, după ce IPJ Cluj a deschis o licitație la care s-au înscris doar două oferte. Anunțul de intenție a fost publicat în vară iar câștigătoare a fost declarată oferta depusă de Fimaro Invest; pentru clădirea în care s-a mutat Poliția, instituția plătește lunar 143.000 lei plus TVA, adică aproape 39.000 de euro, conform datelor remise la solicitarea actualdecluj.ro.

Amintim, Poliția municipiului Cluj-Napoca  s-a mutat din 28 noiembrie temporar în sediu nou pe durata renovărilor la sediu. La aceeași adresă s-a mutat și secția 1 de Poliție și serviciul Arme, explozivi și substanțe periculoase din subordinea Inspectoratului Județean de Poliție.  Clădirea e una închiriată de către IPJ Cluj; i-am întrebat pe reprezentanții instituției dacă cetățenii au mijloace mai la îndemână decât să se deplaseze până în capătul orașului, pe strada Corneliu Coposu, dar nu există alternative. ”Dacă vor să depună o plângere da, trebuie să vină pe Corneliu Coposu”, spun aceștia. Nu s-au găsit variante mai apropiate? ”Acolo s-a găsit spațiu suficient pentru lucrători”.

4 comentarii

  1. E aer curat acolo,am fost la cazier,canta pasarile.e antistres, mediu bio,cladirea din centru era penala si mirosea a fosta militie.

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
Tags

Articole similare