Închide

Poet clujean invitat la festival în Veneția

Cultură by Actual de Cluj - apr. 16, 2018 0 99

Un poet clujean participă la întâlnire literară în Veneția, la invitația Universității Ca’Foscari.

Poetul clujean Dinu Flămând și profesoara Smaranda Elian participă la două întâlniri literare în cadrul festivalurilor poetice „Incroci di poesia contemporanea” şi „Poetry Vicenza 2018”, organizate de Institutul Cultural Român în Veneția.

Prima dintre ele, „Poezia, dictaturile, protestul”, are loc în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a seriei poetice „Incroci di poesia contemporanea”, vineri la Veneția. A doua, „Italia şi Alteritatea”, va avea loc la Palatul Chiericati în cadrul festivalului Poetry Vicenza, în 22 aprilie.

Dinu Flămând este poet, ziarist şi traducător român premiat, din franceză, italiană, spaniolă şi portugheză. Este traducătorul lui Fernando Pessoa în limba română şi coordonează seria dedicată poetului portughez de Editura Humanitas. Ca ziarist a lucrat la Departamentul românesc al postului Radio France Internationale (1989-2009).A realizat mai multe emisiuni pe teme de actualitate naţională şi internaţională pentru câteva posturi de televiziune. E licențiat la Facultatea de Litere a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca și a trăit la Paris până în 2010. De la debutul din 1971 a publicat peste 15 volume de poezie, traduse ulterior în franceză, engleză, spaniolă, portugheză, germană şi italiană.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu