Închide

PLUS Cluj își consolidează poziția de lider în alianța cu USR: Președintele Sergiu Hossu, validat pentru poziția de șef al Cancelariei premierului Cîțu

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 11, 2021 0 1435

Liderul PLUS Cluj, Sergiu Horia Hossu a fost validat în Consiliul Național pentru funcția de Șef al Cancelariei Prim-Ministrului.

Fiind funcție cu rang de ministru, Hossu are toate șansele să-și consolideze la Cluj poziția de lider de partid, în alianța cu USR-ul, mai ales după ce se va definitiva procesul de fuziune dintre cele două formațiuni politicce.

„Este o mare onoare pentru organizația noastră și totodata un semn al aprecierii de către Biroul Național a activitații noastre”, au transmis reprezentanții PLUS Cluj, subliniind că, procedural, va mai urma o etapa a confirmarii finale de către prim-ministrul Florin Cîțu.

Hossu a fost propus pentru această funcție de liderul PLUS, Dacian Cioloș.

Surse din USR Cluj spun că Hossu ar fi foarte legat și de Primarul  Clujului, Emil Boc, motiv pentru care în strategia formațiunii politice n-a existat deloc o opoziție reală la adresa PNL si a primarului liberal.

„Noi cei din USR Cluj suntem singurii care am făcut și facem opoziție, fiind atenți la toate problemele administrative. Pentru domnul Hossu, care se visa viceprimar de Cluj, având și-o relație apropiată de Boc, opoziția n-a existat și nici nu va exista”, a comentat un membru al USR pentru Actual de Cluj.

Hossu a absolvit Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și un master în Știința Mediului în cadrul aceleiași universități. A absolvit cursuri MBA la Universitatea Hull din Anglia și deține o diplomă de Master of Business Administration. A activat în domeniul vânzărilor și are o experiență de peste 15 ani în funcții de conducere, coordonând echipe în companii cunoscute și apreciate în mediul de afaceri din Cluj-Napoca – AROBS, Rosal, Evozon. La ultimele alegeri locale a câștigat un mandat de consilier local.

Sursa Foto: Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.