Închide

Ploșnițe în arestul preventiv din Cluj: „Colegii riscau să-și contamineze propriile cămine”. IPJ: „s-a renovat totul, au aer condiționat, vitrine frigorifice, mașini de spălat vase”

ActualitateTop News by Mihai Prodan - ian. 30, 2017 0 431

Ploșnițe în arestul preventiv al IPJ Cluj, aceasta reiese dintr-un manifest al sindicaliștilor din Poliția Română ce reclamă și șobolani în arestul preventiv din Dolj.
Sindicaliștii Europol se plâng că polițiștii din Dolj sunt nevoiți să muncească printre șobolani. „Polițiștii au parte de aceleași condiții pe care le au cei reținuți sau arestați preventiv, prin faptul că împart același spațiu, același aer, și sunt afectați în egală măsură. (…) Cei închiși sunt mai protejați decât polițiștii care sunt nevoiți să își desfășoare activitatea alături de rozătoare. Spunem asta deoarece, pe holurile acestui centru colcăie șobolanii în voie și răspândesc boli care pot fi letale pentru colegii noștri. Același lucru se întâmplă și la IPJ Cluj, unde centrul de reținere și arestare preventivă a fost infestat cu ploșnițe, iar colegii noștri riscau să își contamineze propriile cămine cu astfel de paraziți”, arată sindicatul polițiștilor Europol.

L-am sunat pe președintele sindicatului Cosmin Andreica, pentru a detalia despre ce ploșnițe e vorba în arestul preventiv din Cluj. „Noi am făcut o trimitere la un raport de control al celor de la IGPR din 2015 și la o situație a unui fost polițist încarcerat în arest și care a primit 22.500 de euro pentru condițiile în care a fost ținut”, a spus el.

Situația s-a schimbat, spun oficialii IPJ Cluj pentru actualdecluj.ro: după raportul IGPR din 2015 s-au făcut lucrări „considerabile” de renovare și îmbunătățire a condițiilor de detenție, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj: „s-au renovat toate camerele și recompartimentate, au fost schimbate ușile camerelor, ferestrele exterioare, instalația electrică, sistemul de distribuire a semnalului TV, au fost montate paturi suprapuse cu saltele noi, aparate de aer condiționat, vitrine frigorifice, mașini de spălat vase, spațiu cu dispozitiv de separare pentru dreptul la vizită, minibibliotecă”, spune ea.

Să mai spunem că și fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu a dat în judecată Statul Român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde a și câștigat, și a reclamat condițiile în care a fost ținut cât timp a fost arestat preventiv și respectiv încarcerat în închisoare.

„Acolo totul e nou”, spune un polițist pentru actualdecluj.ro. „Sunt condiții mai bune decât la mine la birou.”

  • author photo two

    Mihai Prodan

    Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu