Închide

Pleacă Buta cu Jaguarul, vine Mihaela Savin. N-are mașină. Și vin și alți bani de la primărie. 1,8 milioane de lei pentru Federația Share

ActualitateTop News by Luminiţa Silea - dec. 04, 2014 0 731

Primarul a lăudat demisia de onoare a directorului Federației Share cea care se ocupă de Cluj 2015, Bogdan Buta, după ce ministrul Aurelia Cristea i-a vrut „capul”, acuzându-l că se folosește de poziția sa pentru a direcționa fonduri spre activitățile proprii. A dat și un semnal, ieri, alocând, cu votul Consiliului Local, încă 1,8 milioane de lei pentru Federația Share.

„Demisia lui Bogdan Buta e un gest de curaj și eleganță. Sunt problemele lor (demisia și cererea ministrului Cristea – vezi aici cum a pornit scandalul) n-au legătură cu activitatea Capitalei Tineretului. Situația de la Share este sub control. Aștept ca Guvernul și ministrul Aurelia Cristea să se țină de cuvânt și să aloce fonduri pentru Capitala Tineretului pentru că acesta este un eveniment al României, major. Odată la zece ani avem șansa asta. Oricum noi susținem financiar Capitala și mă aștept ca și Guvernul să o facă. Putem să ne descucăm și fără bani de la Guvern dar nu este normal să nu se țină de promisiune”, a declarat Emil Boc. Consiliul local Cluj a aprobat, la ședința din 4 decembrie alocarea a 1,8 milioane de lei către Federația Share pentru contractarea unor artiști care să concerteze în 2015 la Cluj-Napoca.

Primarul a mai ținut să precizeze că banii de la primărie sunt strict pentru activitatea și programul Capitalei Tineretului și nu sunt direcționați către alte firme de organizare de evenimente, cum este cea a lui Bogdan Buta (cel care organizează TIMAF). TIMAF l-a adus pe James Blunt la inaugurarea sălii polivalente la finalul lunii octombrie). „La Federația Share se va face un audit, în spiritul transparenței totale”, a mai adăugat Boc.

share

Echipa Share a anunțat ieri că în 11 Decembrie va avea loc Adunare Generală a Federației la care va fi numit un nou Director executiv în locul lui Bogdan Buta. Propunerea este ca Mihaela Savin (unul dintre cei mai vechi membri ai echipei Capitalei Tineretului), cea care ste secretarul actual al Federație să preia poziția. Președintele Share, Vlad Pop a explicat că demisia lui Buta nu afectează activitatea structurii. La Adunarea generală din 11 decembrie va fi prezentat și programul de anul următor al Capitalei Tineretului.

Colegii de echipă a lui Bogdan Buta au confirmat că acesta conducea, într-adevăr un Jaguar. Vlad Pop a menționat că el conduce un VW, ca să nu lase loc de viitoare interpretări. Iar noua propusă în funcția de director, nu are mașină.

Cine este și ce face Federația Share

Federația Share Cluj-Napoca a fost fondată în anul 2013 de 31 de organizații de tineret, fiind organizația responsabilă de implementarea proiectului Youth@Cluj-Napoca 2015, programul Capitalei Europene a Tineretului. Obiectivul Federației Share Cluj-Napoca este de a contribui la dezvoltarea sectorului de tineret și la promovarea municipiului Cluj-Napoca prin proiectul Capitalei Europene a Tineretului, la nivel local, regional, național și internațional.

 

 


 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare