Închide

Platformă imobiliară: Veste bună – stagnare pe piața rezidențială din Cluj-Napoca

EconomieTop News by Kristina Reştea - sept. 08, 2022 0 540

Prețul mediu cerut pe apartamentele din Cluj-Napoca era, la final de august, la același nivel ca luna precedentă, arată datele urmărite de portalul de specialitate CompariImobiliare.ro, care descriu situația ca „veste bună” pentru potențialii cumpărători. Față de anul trecut însă, pretențiile proprietarilor s-au majorat cu sute de euro/ mp.

Mai precis, prețul mediu solicitat pe apartamente de vânzare din Cluj-Napoca, la final de august 2022, s-a menținut la 2.172 euro/mp, la fel ca luna precedentă. Față de aceeași perioadă a anului trecut este însă cu 376 euro mai mare, conform statisticilor Compariimobiliare.ro.

Printre zonele preferate de cei aflați în căutarea unei noi locuințe se numără cartierele Mănăștur și Mărăști, dar și Florești, acolo unde prețul de vânzare este încă sub 1.500 euro/mp.

În ceea ce privește numărul de camere, cei mai mulți utilizatori ai platformei caută locuințe bicamerale (46%), în vreme ce 38% dintre căutări vizează apartamente cu trei camere. Mai puțin solicitate sunt locuințele cu o cameră (9%) și cele mari, cu 4 camere (6%).

Cel mai mare cartier al orașului, Mănășturul a fost cel mai popular în această perioadă, fiind vizat de 20% dintre potențialii cumpărători. Urmează localitatea vecină Florești (9%), cartierele Mărăști (8%) și Gheorgheni (7%) și zona centrală (7%).

Cum a început să scadă linia imobiliarelor de Cluj

Datele monitorizate pe termen mai lung de economiștii de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor – UBB arată că în marile orașe prețurile au crescut din martie 2020, dar în mai – iunie, în trei dintre cele mai mari orașe din țară, cifrele au început să coboare. Printre ele se numără și Clujul, potrivit datelor publicate de platforma Romanian Economic Monitor, care urmărește cifrele Imobiliare.ro.

Astfel, prețul mediu cerut pe mp al unui apartament din Cluj-Napoca ajunsese în iulie la 2411 euro, în scădere cu 2,2% față de nivelul maxim, atins în luna mai.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare