Închide

Pilotul avionului prăbușit după ce a decolat de la Câmpia Turzii a fost operat la spitalul militar din București

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 23, 2021 0 190

Pilotul avionului MiG 21 Lancer prăbușit în urmă cu două zile în Mureș după ce a decolat de la baza aeriană din Câmpia Turzii a fost operat la spitalul militar de urgență ”Carol Davila” din București.

”Locotenent-comandorul Andrei Criste a fost operat, ieri, în Blocul operator al Secţiei Neurochirurgie. Intervenţia chirurgicală a decurs bine, fără evenimente sau complicaţii intra sau post-operatori care să pună în pericol viaţa sau integritatea fizică a militarului”, a anunțat ieri spitalul. Medicii spun că pacientul este conştient, cooperant, orientat temporo-spaţial, stabil hemodinamic şi respirator și că este evaluat zilnic de echipa multidisciplinară constituită din specialişti în neurochirurgie, chirurgie toracică, Anestezie Terapie Intensivă (ATI), medicină de laborator şi imagistică medicală. În plus acesta beneficiază de suport psihologic de specialitate.

Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR. Criste s-a născut la Dej, în noiembrie 1984 și a absolvit Academia de Studii Aeriene din Grecia.

Citește și:

Cine e pilotul MIG-ului prăbușit azi, după ce a decolat din Câmpia Turzii: s-a născut la Cluj și are 600 de ore de zbor pe avioane supersonice

Nici un comentariu

Scrie un comentariu