Închide

Video „Pietonala asta e praf”/Un orădean, creator de conținut pe Tik Tok și autorul vlogului Îmi place să mănânc, critică într-un video lucrările de pe strada Universității din centrul Clujului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 12, 2024 0 2292

Șantierul de modernizare din zona Kogălniceanu – Universității e la 99.99%, potrivit declarațiilor făcute de primarul Emil Boc la finalul lui 2023. Pavajele de pe stradă sunt însă executate foarte prost, arată un orădean, pe Tik Tok, într-o filmare realizată pe străzile Kogălniceanu și Universității, săptămâna aceasta.

Dacă în anumite zone, piatra este bine pusă, în altele lucrările sunt executate parcă în bătaie de joc, arată Ionuț Lenghel (orădean cunoscut în mediul online cu vlogul Îmi place să mănânc). El a arătat într-un video realizat săptămâna aceasta în centrul Clujului că dalele sunt deja crăpate sau pune strâmmb și vălurit, mai ales cele de pe strada Univesității.

„Una e sus una e jos. Uitați-vă la ele, într-o parte îți intră dejetul în alta nu îți intră nimica. Uitați-vă, ce e asta? Dale crăpate. Aicea s-a lucrat prin octombrie. Deci sunt dale puse de o lună două. N-are rost să vi le arătat pe toate. Uitați-vă: larg, strâmt, larg. Aici îți intră jumătate de mână. Uitați-vă și aici cum sunt taiate astea. Zici că e șerpe. Deci pavajul asta e praf. Sper ca Primăria să nu recepționeze lucrările, până nu se remediază. Când am văzut aseară, nu mi-a venit să cred”, arată, într-o filmare postată pe Tik Tok, Ionuț Lenghel.

Șantierul de pe strada Kogălniceanu (despre care Primăria susținea la începutul lunii decembrie 2023 că este la 98%) va fi prelungit după 31 decembrie, dată limită anunțată inițial de municipalitate pentru finalizarea lucrărilor, având în vedere că este vorba despre un proiect cu finanțare din fonduri nerambursabile pe exercițiul financiar trecut. Consilierii locali au ceis în 4 decembrie anul trecut să își asume cheltuielilor necesare terminării lucrărilor după data amintită, noul termen asumat pentru zona Kogălniceanu-Univesității fiind 30 aprilie 2024. Lucrările suplimentare care urmează să fie susținute din bugetul Primăriei din proiectul de modenizare  Kogălniceanu-Univesității, potrivit municipalității, vizează realizarea soclului Statuii Școala Ardeleană dar și lucrările de consolidare de pe starda Bolyai.

Anul acesta, primarul Emil Boc a anunțat că s-a luat decizia ca străzile Kogălniceanu și Universității să devină pietonale, pe arteră urmând să aibă acces auto doar riveranii, autobuzele școlare și mașinile de aprovizionare. Despre calitatea lucrărilor, primarul Emil Boc nu a spus deocamdată nimic.

În schimb, anul trecut, șeful de șantier arătat într-o dezbaterere publică că lucrările sunt extrem de dificile și că implică tăierea fiecărei bucăți de piatră, ca în proiectul realizat de proiectanți.

În 2022, biroul Mossfern, al cărui proiect a câștigat concursul de soluții organizat pentru modernizarea zonei din centrul Clujului, arată că, atât prin tipul de pietre folosite pentru pavaje, cât și prin modul de îmbinare și montare a acestora, lucrarea „refuză” granitul din China utilizat cel mai frecvent în oraș și evită complet utilizarea cimentului și a nisipului. Există pavaje realizate cu labradorit din Ucraina, care sclipesc, la propriu, dar și cu roci magmatice din zona Afyon, Turcia. (Detalii: Șantierul celei mai așteptate modernizări din centrul Clujului este la 30%. Pavajele sunt o premieră pentru lucrările publice din oraș, arată proiectanții de la Mossfern)

@ilenghel pe pietonala in cluj #lenghel #cluj ♬ original sound – Lenghel

 

sursă foto: captură Tik Tok

Nici un comentariu

Scrie un comentariu